ajánló, makeup

Avon matt hatású rúzsok

Az Avon is kihozta saját matt rúzskollekcióját 2016. elején, ráadásul igen széles színválasztékban. Mivel megjelenés előtt lehetőség volt mintákat rendelni belőle, kaptam az alkalmon és beújítottam 6 színt, ezekről következik most a poszt.

avon matt rúzs

Kép: innen

Tulajdonképpen megint a kíváncsiság hajtott, mert őrizgetek egy matt rúzst az Avontól abból az időből, amikor a matt trendről még hallani sem lehetett. Még a hengeres csomagolású színmegújító rúzsok között adtak ki néhány matt színt, akkor rendeltem egy “pink cuddle” nevű nude színt. A minősége és az állaga még mindig jó, pedig elég régi. (A smink és makeup blogon találtam róla egy régi bejegyzést, hátha más is emlékszik rá.) Reméltem, hogy a mostani rúzsok is ilyenek lesznek.

A hat árnyalat, amit kiválasztottam:

 • posh petal
 • berry blast
 • peach flatters
 • adoring love
 • ravishing rose
 • red supreme

Két minta nem néz ki valami jól, az egyik gyártási hibás, a másik törött volt sajnos, azért mutatnak egy kissé csálén a képeken. A színek neve az óramutató járásával megegyezően 12 órától indulva: posh petal, berry blast, ravishing rose, red supreme, peach flatters, adoring love.

DSC01159

Először nézzük mit is ígér a termék:

Az aktuális trendnek és elvárásoknak megfelelően

 • egyszerre matt és hidratált érzésű ajkakat,
 • bársonyos állagot és magas fedést,
 • a szárítás hiányát,
 • hosszan tartó hatást,
 • könnyed siklást az ajkakon

Érezhető a változás matt rúzsok terén,mert ennek is újfajta állaga van. Korábban írtam a Missha matt rúzsáról( itt: Missha M Matt Lip Rouge Spf 17) , ahol ugyan ezt az érdekes, légiesen könnyed formulát tapasztaltam, ami tényleg simán siklik az ajkakon, így könnyed viselet a hagyományos rúzsokhoz képest. Az az igazi, “mintha semmi sem lenne az ajkaimon” érzés.

A magas fedés is megvan minden színnél, igaz a legvilágosabb posh petal-nál kicsit gyengébb volt ez a tulajdonsága.

A hidratált érzés csak részben volt tapasztalható, felvitel után valóban érezni, de idővel ez is szárazzá válik. Mint minden matt rúzst, ezt is csak jó állapotban lévő bőrre érdemes felvinni, mert kiemeli a száraz, hámló részeket, éppen ezért még várom a jobb időt, ahol megmutathatja magát.

Felvitel után a bársonyos érzés is érezhető addig, amíg a hidratáló hatás kitart. A hosszan tartó hatással viszont nem vagyok igazán kibékülve, kicsivel jobb tartósságot vártam a korábbi termékük alapján. Itt vannak a (nem túl szépre sikerült) swatchok is:

DSC01163

A színek fentről lefelé: posh petal, berry blast, peach flatters,adoring love, ravishing rose, red supreme

A kipróbált, tesztelz színek közül a peach flatters és az adoring love lettek a kedvenceim. A Berry blast egy vamp bogyós szín, estére jó választás lehet, de ritkán nyúlok ilyen erős színért. A red supreme egy vibráló vörös, rajtam elég közönségesen mutatott még mértékkel felvitt mennyiségben is, nem az én színem, de nagyon erősen pigmentált darab. A posh petal egy nude sminkez hétköznapi használatra nagyon jó választás lehet világos bőrűeknek. A ravishing rose szintén egy vibráló, élénk szín, az intenzív rózsaszínt kedvelők számára.

A matt hatású rúzsok 15 árnyalatban kaphatók, áruk kedvező, akciósan 1149 Ft-ba kerülnek, a  színek elérhetők többek között az Avon hivatalos oldalán, ahonnan meg is tudjátok rendelni. Ezért az összegért 3,6 g terméket kapunk, stílusosan elegáns matt fekete tokban.

Összességében jó kis rúzsok lettek, aki még ismerkedik a matt ajakra való termékekkel, azoknak jó kiindulási pont lehet.Nekem a márka korábbi matt rúzsa jobban a szívemhez nőtt, mert hagyományosabb, igazi rúzs állaga volt, de ez az új formula sem sikerült rosszul.

Ti használtok matt rúzs? Próbáltátok az Avon matt hatású rúzsait?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s