ajánló, makeup

Szemöldök ceruzák- hogyan válassz? Saját tapasztalataim

A kontúrozás mellett egyértelműen a “szemöldök éveit” éljük, a választék hatalmas, egész kollekciók épülnek már a szemöldök profi elkészítésére. A mai posztban az alapdarabnak számító ceruzákból hoztam egy kis ízelítőt.

DSC01456

A legkönnyebben használható és a legkönnyebben hozzáférhető darab a szemöldökceruzák világa, melyek már a nagy szemöldök láz kitörése előtt is kaphatóak voltak.

Amikor szemöldök ceruzát választasz, érdemes néhány dolgot figyelembe venni:

  • milyen színű a szemöldököd (az enyém fekete, a hajam viszont barna) ?
  • milyen hatást szeretnél elérni (természetes, határozottabb v. drag queen)?
  • mennyi pénzt szánsz rá ? (a legolcsóbb ceruzákat már néhány száz forintért is be lehet szerezni, a határ pedig itt is a csillagos ég)

A szemöldököd alapszíne- így válassz színt!

A szemöldököd alapszíne meghatározza, hogy milyen színt válassz. Nyilván nem árulok el nagy újdonságot, de érdemes a saját színvilágodhoz leginkább passzoló árnyalatot keresni. Egy jól eltalált szín nagyon sokat tud dobni a megjelenésen még akkor is ha keveset sminkelsz.

Néhány támpont:

  • hideg v. meleg árnyaltúak a szálak? ilyen irányba indulj el színt keresni
  • kerüld a túl sötét színeket, mert öregítenek
  • bőrtípusod – szárazabb bőrön kevésbé fog kenődni a krémesebb ceruza, de zsíros bőrrel érdemesebb szárazabb, keményebb állagú ceruzákat keresni

A hatás – neked mi jön be?

Megint egyéni ízlés kérdése, de aranyszabályként tartsd szem előtt, hogy a ceruza nem arra való, hogy megrajzold/újrarajzold vele a szemöldököd. Ennél csúnyább és visszataszítóbb nem lehet egy arcon.

Ne várj csodát egy ceruzától!

A ceruza az apró szálak pótlására és az ív végének megerősítésére használandó. Ha drámaibb megjelenésre vágysz, a ceruza kevés lesz. Ilyenkor jöhet a por, a wax, a pomádé és társai.

Nekem a természetes/kicsit határozottabban kiemelt hatású szemöldök jön be,így a most következő ceruzák ezt a vonalat képviselik.

Három ceruzát hoztam ezúttal:

  1. Yves Rocher Crayon Sourcils szemöldökceruza- 03-chatain színben
  2. Essence Eyebrow Designer szemöldökcerzusa-02-brown színben
  3. Tonymoly Lovely Eyebrow Pencil -06-latte brown

Mindegyik az olcsóbb kategóriát képviseli, a legolcsóbb az Esssence 549 Ft-ért, az Yves Rocher ceruzája alapáron 1950 Ft, de gyakran adnak rá kedvezményt, így 1200-1300 Ft-ért is hozzá lehet jutni, a Tonymoly koreai ceruzát online lehet rendelni, már 3.35 USD (~950 Ft) körüli áron.

A színmintákat itt láthatjátok:

DSC01462
Fentről lefelé: Tonymoly, Essence, Yves Rocher

Az Yves Rocher gesztenye árnyalata a legvilágosabb és a legtermészetesebb színű, kezdőknek ideális darab.

Az Essence brown árnyalata a legerősebb, legintenzívebb színű, nekem kicsit túl soknak is tűnik ez a szín, nem árt mértéket tartani vele.

A Tonymoly ceruzánál kissé eltoltam a színválasztást, így ez a szín a vörösesbarnába hajló árnyalatával eléggé elüt a saját szemöldök színemtől, sok eldolgozást igényel.

Állag:

A legkeményebb az Yves Rocher ceruzája, de nem szúr ez sem, utána jön a Tonymoly, ami állagra a legideálisabb, nem túl puha, de nem is kemény. Végül a legpuhább az Essence, kissé krémesbe hajó állagával, amit  könnyű elmaszatolni.

Tartósság:

Legtartósabb a Tonymoly lett, nap végére kicsit ez is megcsúszik, az Essence puhaságából eredően hajlamos kenődni, nap végére kellemetlen meglepetésben lehet részünk. Az YR ceruza jól bírja a napot, de fakul, ami világos színével képes szinte eltűnni.

DSC01459
Yves Rocher, Essence, Tonymoly

Összegzés: egyik sem a tökéletes ceruza, de jól használhatóak a mindennapokban, attól függően, hogy aznapra milyen sminket álmodtunk meg magunknak. A leggyengébb egyben a legolcsóbb az Essence lett, de ez sem rossz termék ennyi pénzért. A legigényesebben a Tonymoly cerkája néz ki, masszív tok, csavaros kivitel, no hegyezés, vékony, precíz hegy. Egyben ez a leggazdaságosabb is. Az YR ceruzája nagyon gyorsan fogy, mert gyakran kell hegyezni, az Essence pigmentáltabb, kevesebb kell belőle így ritkábban igényel hegyezést.

Az Essence és YR ceruzák 4-4 árnyalatban érhetőek el, mindkét cég gondolt a szőkékre is, a Tonymoly 6 árnyalatban érhető el,ezek inkább a sötétebb hajúaknak kedveznek van pl. szürkés árnyalat is.

Azért ne keseredjen el senki, hatalmas a választék, nekem korábban bejött és szívesen használtam: Catrice szemöldökceruzája, és van egy koreai kedvencem is, de nem lövöm le a poént, mert arról szeretnék egy külön posztot is.

További infók:

Essence Yves RocherTonymoly-ebay.

Ti használtok valamit a szemöldökötökre? Mi a véleményetek a mostani hangsúlyos szemöldök trendről?

By: Szilvia

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s