ajánló, lifestyle

Mitől volt jó május?

A harmadik tavaszi hónap is eltelt, itt a nyár hivatalosan is! Sok érdekes eseményt tartogatott a május, voltak hullámvölgyek és új tapasztalatok. És  talán a “love is in the air” kifejezés is aktuális lesz lassan? A posztból ez is kiderül, a végén pedig a játékos kedvűeket egy kis játékra is hívom. (igaz, maximum tapasztalatot nyerhettek) 😉

Mitől volt jó május

A május számomra az év legzsúfoltabb, legmunkásabb ideje a munkám miatt. Egymást érik a programok, még tanítani kell, de a gyerekek egyre fáradtabbak. Ahogy mi, pedagógusok is.

Május elseje nem hozott jó időt, nem is mentem sehová, itthon pihentem.

Hónap elején egy nagyobb iskolai rendezvényre készültem, emiatt a szokásosnál is többet voltam benn, és varrtam. Gyűlölök varrni. Nagyon béna vagyok benne és idegesít is a varrás. Szóval remek volt. De muszájból meg kellett csinálnom. Kolléganőm hasonlóan “tehetséges” e téren, könnyesre röhögtük magunkat kínunkban.

A tavasz hidegebb, esősebb arcát mutatta,ami a hangulatomra is kihatott. Így keveredtem május elején egy teázóba két kolléganőmmel, akikkel már hosszú ideje nem volt idő leülni és beszélgetni. A BigBen teázó régi törzshelyem a barátnőimmel(a kedvenc teámról itt írtam), nektek is ajánlom. Kedves kiszolgálás, nagy választék finom teákból (nyáron hidegen is!), nyugodt környezet, megfizethető árak. Elérhetőség:Facebook-oldal.

Aztán megkísértett a múlt: kicsit több mint egy éve ért véget egy nagyon hosszú, 13 éven át tartó kapcsolatom. Exemmel gyakorlatilag nem beszélek, és jó is így, könnyebb volt lezárni. Pár hete elkért valamit tőlem, kissé furán viselkedett, de nem boncolgattam. Aztán hála a közösségi médiának, megtudtam, hogy megszületett az első közös gyereke az “új” nőtől. Pár napra megborultam tőle, de nem éltem meg tragédiaként és már nem is bánt igazán. Amiért leírtam, az inkább csak az emberi gyarlóság, hogy ennyi év után sem képesek az emberek őszinték lenni.

Evezzünk vidámabb vizekre!

Nagy kávérajongó vagyok, a kávéscsésze gyakorlatilag oda van nőve a kezemhez. Barátnőm pedig évekig barista volt. Az Iparművészeti Múzeumban kávékiállítás volt, erre mentünk. Kávékat lehetett kóstolni, kávét vásárolni és barista verseny is volt. Az egész nagyon tetszett, olyan kávékat kóstoltam…húúú, egészen más dimenzió, mint az otthoni. Gazdag, összetett ízvilág, no cukor és tej és mégis finom volt. Legközelebb is megyek! Ennek a rendezvények és barátnőmnek köszönhetem, hogy megismertem egy új dolgot, ez az a cascara. A cascara a kávécserje gyümölcse, ezt szárítva készül a teaként elkészíthető koffein tartalmú ital. Nem szokványos.

the purple haze blog coffee.jpg
Az a hab (crema) a tetején!

A hosszas fogászat is a véghez közeledett, az utolsó fogamról mintát vettek, két hétig ideiglenes töméssel éltem az életem, ami kiesett, majd újra berakták, az is kiesett, így nagyon érzékeny volt. Hónap végén viszont kész lett minden, aminek nagyon örültem, mert a januári elhatározásom, hogy idén fogszabályzóm legyen végre, egy fontos állomása volt ezeknek a kezeléseknek az elvégzése.

Május közepén szombaton tartottak egy iskolai rendezvényt, ami alatt szinte folyamatosan esett az eső, szabadtéren. Kellemes volt, mondhatom. Majd ahogy véget ért, kisütött a nap. Mivel erre sok energia ment el, levezetés képpen a kollégáimmal beültünk sörözni, beszélgetni. Kellett egy ilyen levezetése az eseményeknek, mert már nagyon telítődtünk. A jó társaság pedig sok mindenért tud kárpótolni.

Megvolt az éve első eprezése is. Már rettentően csorgott rá a nyálam, és végre elérhető ára lett, meg volt magyar is a piacon. Nagyon jól esett egy fárasztó nap után némi nyírfacukorral meghintve! Nyamm!

strawberry-2289499_1920.jpg

kép:pixabay

Hónap közepétől eldöntöttem, hogy radikálisan lecsökkentem az édesség adagomat és jobban oda fogok figyelni, arra, hogy mit eszek. Egész jól ment, két hétig nem vettem meg a legújabb Mcdonald’s-os fagyit, pedig az összes plakáton az új Baci McFlurry köszönt rám. Szörnyű.

A mozgást is sikerült kicsit visszacsempészni a hétköznapokba, amitől több energiám lett. Hogy motiváljam magam, vettem egy edzős matracot, mert eddig egy sima pokrócon és a parkettán edzettem, ami igen kemény. Főleg a térdem miatt kellett. A habos, rugalmas matrac egy álom, nekem ez a Decathlonos darab hozta meg a motivációt újra.

fitnesz szőnyeg

részletes infó és a kép:itt

Újabb munkahelyi nagyobb program következett nem kevés stresszel, konforntációval kollégákkal, konfliktusok rendezésével. Nem mindig könnyű, ha vezetői feladatai is vannak az embernek. De megoldottam ezt is. Érzelmileg viszont megterhelőek tudnak lenni az ilyen napok.

Megleptem magam egy új fülhallgatóval, a régi már évek óta szolgálatban volt.

A Joy-napokra hiába készültem, végül nem sok helyre jutottam el a szombati munkahelyi program miatt. Előtte készülődés rá, utána meg az egyetlen vasárnapi pihenőnapon nem volt kedvem zsúfolt bevásárló központba menni. Legalább spróltam (ami el is ment a fogaimra). A zsákmányokról szóló poszt elérhető ezen a Májusi haul 2017 linken.

májusi haul

Május vége felé eljutottam egy Facebookon talált filmklubba, ahová nagyon akartam már menni, de valami mindig felülírta. Most nem! És milyen jó volt! Talán a hónap legjobb élménye a kávékiállítás mellett. A Martfűi rémet vetítették a Premier Cultcaféban(fogyatékos emberek által működtetett kávézó egyébként). A filmre rég kíváncsi voltam, lebilincselő. A mögöttes pszichológia még inkább. A vetítés után meghívott szakértők beszélgettek a témáról a maguk szakterülete mentén. Érdekes, magával ragadó, informatív volt. Nekem nagyon jól esett péntek este kiszakadni a heti mókuskerékből és pár órára “elzárni” magam egy moziterembe a világ elől. Feltölt, kikapcsol, máskor is megyek, ha tehetem.

A filmklub másnapján, szombaton jött a Belga Sörfesztivál a Bálnában. Ezt már vártam, kolléganőm meghívására mentem, no meg persze a jó sörökért. Mindketten hoztunk saját barátokat, így nagyon érdekes, vidám társaság verődött össze. A sörök jól voltak, minőség, új ízek, hatalmas választék és rengeteg pasi! Nem a lerészegedésről szólt a dolog, úgyhogy másnap sem volt különösebb gondom, de vasárnapra már nem terveztem semmit. Egy alaposabb takarításon kívül…

two-types-of-beer-1978012_1920
Első alkalommal ittam ilyen talpas pohárból sört, nekem fura kissé

kép:pixabay

Aztán a hónapban megdöntöttem az egyéni BKV-n töltött idő és km rekordomat. Egy újabb munkahelyi program miatt 6 órát és kb.70 km-t zötykölődtem a főváros tömegközlekedési vállalata jóvoltából. Meleg is volt, messze is mentünk, elfáradtam nagyon. Másnap komolyan undorodtam a buszra szállástól.

A nagy pesti vihart szerencsésen megúsztam, pont hazaértem. 🙂

WP_20170523_17_30_38_Pro.jpg

Közben, hogy ne unatkozzatok olvasás közben: némi fűszer az élethez. Reggelente látok a buszon egy pasi, akit már egy éve rendszeresen látok, de mindig elkönyveltem “öreg”-nek és a figyelmem is másra irányult eddig. Aztán az utóbbi 1-2 hétben jobban nézegetjük egymást, látom, hogy érdeklem, és úgy voltam vele, hogy én is megnézem jobban magamnak. A hangja nagyon kellemes, hallottam telefonálni, innen tudom. Ő is hallott belőlem elég sokat, miután egyszer hazafelé jövet egyszer csak felszállt a buszra, én meg a kolléganőmmel tartottam hazafelé és nagyban beszélgettünk. Kiszúrt egyből és figyelte, miről van szó. Okos lányként igyekeztem úgy terelni a csevegést, hogy megtudja szabad vagyok és kicsit megmutattam a vicces oldalamat is. Sikerült is, mert már majdnem elröhögte ő is magát. Szóval mostmár szeretném kicsi közelebbről megismerni, hátha…Ideje már egy új szerelemnek v. legalább az ismerkedésnek, lezártam a múltat és bár jó egyedül is, azért egy társ mégis csak társ. Szurkojatok! Hátha lesz folytatása a storynak! Két héten belül kiderül, mert addig utazok még ebben a reggeli időpontban….utána szeptemberig semmi esély újra találkozni.

box-1776832_1920.jpg
Azért választottam a dobozt illusztrációnak, mert az ismerkedés is ilyen:sosem tudhatjuk mi van a másik “dobozában”

kép:pixabay

A hónap végén még egy volt kolléganőm és barátom születésnapját köszöntöttük, végre újra összejött a társaság, akikkel tavaly nyáron nála vendégeskedtünk. Megjött a meleg idő is, a Deák téri Levendula kézműves fagyizóban kóstoltam ibolya(!!!) ízű fagyit, isteni! Tudom, virágízű fagyi, elég fura, de betegesen vonzódom a fura dolgokhoz, szóval belefért simán. 🙂 A következő a bazsalikomos narancs lesz!

A hónap vége még több engeriát kívánt, egyre kimerültebb vagyok, de motivált a közelgő szünet is és a kitűzött céljaim újabb lépései is várnak rám.

A blogra kevesebb időm maradt, ez kicsit meg is látszott a látogatottságon, de ezt valahol sejtettem is. Nem baj, lassan ez az időszak is véget ér és újra több energiát fektethetek abba, hogy nektek írjak.

Még egy fagyizás becsúszott egy fárasztó nap után a munkahelyemhez közeli Fragolában, ahol még mindig isteni a pisztácia és a cheescake(áfonyás sajttorta) íz pedig meglepetésként nagyot szólt.

WP_20170530_16_21_51_Pro.jpg

Először úgy éreztem, hogy  nem volt olyan sziporkázó a május, mint az április, de visszaolvasva ez sem volt unalmas.

Júniusban is sok izgalom vár:

Életemben először táboroztatni megyek, ami nagy kihívás. Véget ér a tanév, jön a szünet, lazábbak lesznek a napok.Aztán jön a bölcsességfog húzás előkészítése is, látogatás a dokinál. Az Alien filmet nem sikerült megnéznem eddig, azt is pótolni szeretném. Más extra program egyelőre nincs kilátásban, de úgyis csinálok ha kell. Fagyirajongóként szeretnék minél több új helyet kipróbálni, annyi új v. eddig nem próbált hely van a fővárosban, hogy igazán nem lehet panaszunk. Pl.:Damnicky, Sugar, nyílt egy új “mindenmentes” fagyit áruló hely is és még sorolhatnám. Írjatok, ha szeretnétek fagyitesztet a blogon! 🙂 Bátran leszek a “szenvedő alany”!

Elnézve a májusi beszámolómat, lehet fel kellene csapnom gasztro-bloggernek?

Ti mivel töltöttétek a májust? Mi volt a legjobb élményetek? Mit terveztek júniusra? 

+Extra tippverseny: Mi lehet az ismeretlen, vonzó férfi neve a buszról? Írjátok meg kommentben! 😀

By:Szilvia

Ha tetszett a poszt kövesd a blog Facebook-oldalát, vagy a jobb alsó sarokban a “Követés” gombbal a WordPressen és a Bloglovin’-on is megtaláltok!

1 című bejegyzés “Mitől volt jó május?” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s