ajánló, goodies

Mitől volt jó augusztus?

Elérkezett a nyár vége, eltelt az augusztus is. Sokszínű volt a hónap, lássuk mitől!

mitől volt jó aug.jpg

Azt hiszem, ezeknek a posztoknak állandó eleme lesz a fogászat és a fogszabályozási procedúra, szóval akit hidegen hagy a téma, nyugodtan ugorja át.

A hónap első napját hol máshol, mint a fogorvosi székben töltöttem, ezúttal “csak” fogkő leszedésen, amit már tologattam pár hónapja, így nem volt kellemes. (minél több a fogkő, annál jobban fáj).

Beköszöntött az igazi kánikula, én pedig elég itthonülős lettem és nem is hiányzott igazán, hogy kimozduljak, találtam feladatot  magamnak bőven.

A szoba átalakítást is elkezdtem, vettem egy új komódot az IKEÁban, hogy legyen elég helyem pakolni. Egyedül raktam össze! Rettentő büszke voltam magamra. Mindezt a legnagyobb 40 fokos kánikulában. Nem mondom, leizzadtam rendesen, de az eredmény kárpótolt. Végre tudtam hova tenni egy csomó holmit, megszűnt a zsúfoltság az éjjeli szekrényen és a kozmetikumaimat is rendezettebben tudom tárolni. (Ez ugye roppant fontos dolog, mint tudjuk). 😀

20170804_125648.jpg
Az őskáosz
DSC02908.JPG
A kész mű

Megfogadtam, hogy igyekszem minél tudatosabb, tervezettebb lenni, hogy több időm jusson a dolgaimra és maradjon időm pihenni is. Ebben az Internet nagy segítségemre volt, pontosabban a YouTube, ahol véletlenül akadtam a “bullet journal” (gyorsnaplózás) módszerére. Megnézve pár videót rájöttem, hogy bizony ezeket elemeiben már eddig is csináltam, de nem fogtam össze egy kötetbe/füzetbe. Így a különböző technikákból ötvöztem egy saját verziót, ami nekem hasznos lehetne. Kineveztem egy szép füzetet “napló”-nak. Addig nem akarok erre komolyabban költeni, amíg nem tudom, hogy alkalmas-e számomra. Így nagy lelkesen megterveztem:

 • a következő 3 hónapot nagy vonalakban
 • az augusztusi hónapot hetekre lebontva
 • csináltam egy oldalt a bloggal kapcsoaltos dolgoknak
 • egy kiadástervezőt

Elsőre működő képesnek érzem, bár vannak benne megcsúszásaim.

WP_20170831_18_57_04_Pro.jpg
Bullet journal próbafüzet

Újra fogszabályozás(lehet ugrani, ha nem izgat)

Megkaptam a kezelési tervet. Elolvastam. Az örömmel töltött el, hogy lehet az én nagyon girbe-gurba fogaimat is  szabályozni. Azt is említette a doktornő, hogy szükséges lehet egy-két foghúzás. A tervet elolvasva kiderült, 4 azaz négy fogamat kell még kihúzni, hogy legyen elég hely. Hagyok egy kis időt nektek is. Ültem a laptop előtt és pislogtam. Négy. Mint akit fejbe vágtak, forgott velem a világ. Kiakadtam, elsírtam magam a tervet látva.  Tudtam, hogy nem lesz könnyű, hogy nem fogják ingyen adni a szabályos mosolyt, de ez nagyon kemény. Tulajdonképpen az akasztott, ki hogy tudom mennyi szenvedéssel jár és mekkora pszichés teher minden egyes foghúzás, nekem, aki eléggé fél a fogorvostól. Aztán felszívtam magam és azt mondtam: nem adhatom fel, ha már eddig jutottam és ennyi mindenen átmentem! Nagyon erősnek kell lennem a következő hónapokban, de tudom, hogy ha ezt végigviszem, akkor nincs lehetetlen.

Újra eljutottam úszni, közel egy hónap kihagyás után. Nem így terveztem, de ez van. Peches nap volt az a bizonyos második ilyen. Az úszás jól ment, sikerült a múltkor kitűzött 15 hosszt leúszni és kevésbé éreztem kínszenvedésnek a mozgást. Az egy hónap kihagyás sem vetett vissza, ezzel elégedett voltam. Viszont amikor másztam ki a medencéből görcsöt kapott a vádlim, ott ültem a medence szélén, mint egy partra vetett bálna és próbáltam kiegyenesíteni a begörcsölt lábam.

Ez sem éppen a “jó” kategória, de tanulságos: A naagy, tudatos bőrápoló blogger is hibázik néha. A kellemes 28 fokban elfelejti a hátát bekenni fényvédővel úszás után. Hazaérkezve a blogger kellemetlen égő, húzódó érzést tapasztalt, a tükörben pecsenyére sült bőr látványa fogadta. Hát igen, kellett nekem annyit trécselni a barátnőmmel… Nem volt vészes, de tudom milyen káros a bőrnek, ha megég.Most tényleg a saját bőrömön szereztem tapasztalatot.

Ezután végre nem volt annyira meleg, így hennázni is volt kedvem a hajamat. Jól sikerült, bár a most megszaporodott ősz (áááá!) hajszálaimat 2 óra alatt nem fogta be teljesen.

DSC02687.JPG

Megújítottam kicsit a blogot, megjelent a “Lifestyle” menüpont, ahová egyrészt betettem a Mitől volt jó sorozatot és elkezdtem feltölteni témákkal. Később szeretném ezeket további pontokra bontani téma szerint. Egyelőre viszont “ömlesztve” jönnek a különböző témák, egyrészt kíváncsi vagyok mi érdekel titeket, másrészt, hogy mennyire találom meg magam ebben. A blogon szeretném megtartani az egyensúlyt a beauty és a többi egyéb téma között, nem tervezek teljesen a lifestyle blogolás irányába elmenni. 🙂

Folytattam a selejtezést, még mindig volt bőven kidobni való cucc. Például az egyetemi évek alatt felhalmozott jegyzeteket is átböngésztem, ami felesleges volt, repült. Őszintén szólva vérzett a szívem a sok papír láttán, hogy ezért mennyi fát kellett kivágni…

A selejtezés nyomán több helyem lett, jobban átláttam a holmijaimat és eljött az ideje a csinosítgatásnak is. Eljutottam végre a Pepco-ba, ahol jajj, majdnem elvesztem a sok szuper holmi láttán! Végül is önuralmat gyakorolva egy dekor órával, néhány képkerettel és egy új függönnyel jöttem haza. Tényleg jó hely, ha olcsón szeretnétek lakberendezni, de nem full gagyi dolgokkal. (Nemcsak lakberendezés van, ruha és egyéb háztartási holmi is.)

pepco.jpg
Valami ilyesmire számítsatok

kép

Hónap közepén sor került a fémallergia vizsgálatra is, ami egy teljes hetes folyamat, 4x kell menni összesen ellenőrzésre. Kínszenvedés volt az első három nap nekem, aki szeret tenni-venni. Gyakorlatilag minden tevékenységben korlátozva voltam fizikailag, mert nem szabadott: lehajolnom, nyújtózkodnom, vállmagasság fölé emelni a karom, fürdeni (jeee!), házimunkát végezni, mert különben egy mozdulattal leránthattam volna a tapaszokat. Három nap után lekerült és már csak karikázni kellett időnként a minták helyét. Nagyon vicces volt, ahogy családtagjaimat üldöztem egy fekete filctollal.  Víz a hátamat továbbra sem érhette, szóval úgy 4-5 nap után az izzadságtól eléggé viszkettem, de nem nyúlhattam hozzá. Alig vártam a hétfő estét és a zuhanyt!

Augusztus 20-án volt kolléganőmmel és lányával a Magyar Ízek Utcája felé vettük az irányt, hogy megkóstoljuk az Magyarország Tortáját, a Balatoni habos mogyorót. Idén a tavalyinál is jobban le volt zárva a város, így a külvárosból érkezve sokkal több gyaloglással lehetett csak megközelíteni a helyszínt. A Várkert Bazár előtt állt némi sor, de elég jól lehetett haladni, kb. 10 perc alatt sorra is kerültünk. A Pöttyös Panni épp elfogyott (a cukormentes verzió), így mindenképp a mogyoróst tudtam megkóstolni. Nekem ízlett, kellemes meglepetés volt, hogy nem túl édes, mint ahogy a Sugar! sütijei általában azok szoktak lenni. Jó volt a mogyorós piskóta, a középső masszívabb mogyorós réteget jól ellensúlyozta a fanyar fekete ribizli, a tetején a hab pedig megkoronázta az egészet. A hűvösebb idő ellenére nagyon sokan voltak, nekem pedig jól esett végre találkozni az ismerőseimmel.

20170820_135311.jpg
Úton…
20170820_144416.jpg
Balatoni habos mogyoró

 

23-án elkezdődött újra a munka. Pedagógusként ez az év legizgalmasabb időszaka, az ember tele van friss, új ötletekkel, tervekkel. Innentől a nyári lustaságot el is felejthettem újabb 10 hónapra, az életem egy másik dimenzióba kerül, ahová lassan tudok csak visszazökkenni. Az idei tanévkezdés már a kilencedik, jövőre jubilálok! El sem hiszem, hogy ennyi ideje dolgozom már!

Nagyon szerettem volna megkóstolni a Karaván street food udvarban a Rocketice nevű, nitrogénnel készülő fagyit. Barátnőmmel el is mentünk, de aznap áramszünet miatt nem tudtunk próbát tenni. Ezért ellátogattunk a fagyis lista egy másik helyére a Gelarto Rosa-ba, ami a Szent István bazilika közelében, három helyen is kínálja a rózsa formájúra alakított, kézműves, adalékanyag mentes fagyijait. Ez is roppant finom volt, nem okozott csalódást, a pisztácia hibátlan, a tejszínes sós karamell pedig benne van a nyár legjobb ízei között.

WP_20170825_13_00_02_Pro.jpg
Pisztácia és tejszínes sós karamella

A hónap fő szórakozása esténként a Vikingek 4. évada volt (ha eddig nem tűnt volna fel, imádom a történelmi filmeket, sorozatokat). A 20 rész elég néznivalót adott.

Szerettem, hogy augusztusra sok minden beérett a kertben, annyira jó volt mezítláb sétálni a füvön és friss paradicsomot szedni a reggelihez. Ha már mezítláb: talán ezt imádom a legjobban a nyárban, hogy amikor csak lehetett dobtam le a papucsot. Imádom a füvet, a forró betont a lábam alatt. Igaz, nyár végén kellett egy alapos pedikűr, mert hobbittá vátam boka alatt.

raccoon-2431152_1920.jpg
Majdnem…. 🙂

Az utolsó pár nap teljesen a munka jegyében telt, jött a tanévkezdés, sok volt a változás a munkahelyemen, az épületet is felújították, takaríthattunk eleget, így nem unatkoztam.

Zene: ezúttal nem metál, meg is lepődtem magamon. 30 seconds to Mars. A hónap vége felé megjelent az első szám a legfrissebb albumról, a Walk on water. Nagyon magával ragadott a ritmusa, mióta pedig követem Jared Leto-t az Instán, azóta nem nehéz minden újdonságba belebotlani.

A nyári tervekből sok mindent sikerült megvalósítanom, lekvárt ugyan nem főztem, de a szüleim épp eleget csináltak helyettem is.  🙂

Összességében egy nagyon változatos nyár volt hol sok tennivalóval és eseménnyel, hol sok nyugalommal, máskor nyűggel, de az élet már csak ilyen, mindig hoz megoldandó dolgokat. Unalmas is lenne ezek nélkül. A nyaralás hiányzott, de ezt most tudatosan alakítottam így, egy nagyobb cél érdekében. Jövőre mindenképp szeretnék elmenni valahová külföldre, tenger mellé, akár egyedül is ha úgy alakul (de ne alakuljon úgy).

Őszre megint rengeteg tervem és célom van, íme a lista:

 • sörfesztivál (lesz egy pár Pesten és Budán is)
 • palacsintafesztivál (úúúúúú!-végre nem én sütöm!)
 • szeptember végén Zephyr zenekar  lemezbemutató koncert az A38-on (ismerem az egyik tagját a zenekarnak)
 • szeretnék találni egy jó fodrászt (eddig Biohair-be jártam)
 • szülinapok ünneplése (barátnőimé és a fél család októberi születésű velem együtt)
 • kirándulni menni
 • folytatni az úszást
 • foghúzás (ez milyen jó buli, ki cserél velem?) 😀

Hogy telt a nyaratok? Mit terveztek őszre?

By:Szilvia

follow-1277029_1280

Tetszett a poszt? Kövesd a blog Facebook-oldalát, vagy a jobb alsó sarokban a “Követés” gombbal a WordPressen és a Bloglovin’-on is megtaláltok!

3 című bejegyzés “Mitől volt jó augusztus?” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s