ajánló, lifestyle

A Teaszünet-díj

teaszünet díj.jpg

Életem első ilyen jellegű elismerése, így igazán különleges számomra. A Teaszünet-díjhoz kapcsolódó kérdésekre írt válaszaim és a díj következő boldog (remélem) tulajdonosai is olvashatók a mai posztban.

A szabályok:

1. Köszönd meg a jelölést annak, akitől kaptad a díjat, említsd meg és linkeld be a blogját. Másold be a szabályokat a bejegyzésedbe te is.
2. Mielőtt megválaszolnád a kérdéseket, illesz be egy idézetet, amiről azt gondolod, hogy a legjobban illik hozzád, jellemez téged.
3. Válaszold meg a 8 kérdést, amiket a téged díjazó blogger tett fel.
4. Írj újabb 8 kérdést, amiket majd a te jelöltjeid fognak megválaszolni.
5. Jelöld meg azokat a bloggereket a blogjaikkal együtt, akiket megjutalmazol a díjjal, s magyarázd meg pár szóval, miért pont rájuk esett a választásod.

+1 Kívánj valami szépet az általad díjazott bloggereknek.

 

Először is szeretném megköszönni a Habos Kakaó Blognak(Marcsinak és Clara012-nek), hogy megtiszteltek ezzel a vándordíjjal. A történethez hozzá tartozik, hogy amikor megláttam, éppen egy komoly nátha közepén szenvedtem, megtoldva a fogszabályozó okozta fájdalmakkal. Elég vacakul éreztem magam, így duplán örömet szereztetek vele, mert egy kicsit ki tudott rángatni a megpróbáltatásokból. Köszönet érte!

“Győztél felettem, mert az végzetem,

Hogy harcaimban bukjam szüntelen

De új erővel felkeljek megint.”

Madách Imre: Az ember tragédiája

A válaszaim:

1. Ha egy alkalommal bárhova teleportálhatnál a Földön (oda és vissza) azzal a feltétellel, hogy csak egy percet tölthetsz ott, hova mennél és miért?

mount-everest-1502349_1920.jpg
A világ teteje

kép: pixabay.com

A Mount Everestre (előtte azért alaposan felöltöznék). Szívesen állnék a világ tetején egy pillanatra.  Miért? Mert ismerve a fizikai korlátaimat, a fázósságomat, a tériszonyomat, sosem lennék képes felmászni oda. 

2. Ha lenne időgéped, melyik történelmi korszakba mennél vissza, mennyi időre és miért?
pyramids-2371501_1280.jpg
Ha lenne egy időgépem  valószínűleg nem sokat lennék a jelenben. Történelem rajongóként nem is tudok egyet választani. Mivel sokáig régész szerettem volna lenni, azon belül is egyiptológus, az ókori Egyiptomba biztosan visszamennék, főleg II.Ramszesz idejébe vagy a piramisok építésének korába. De nagyjából az egész ókort végigutaznám ill. Nagy Sándor világhódításába is szívesen bepillantanék, nagyon kíváncsi lennék milyen személyiség volt valójában. Az ókori Rómába Augustus, Cicero, Caesar idejébe mennék vissza. Egy feltételem azért lenne, ha nem lennék láthatatlan, akkor az egész utazást férfi bőrében szeretném végigcsinálni. 
3. Mi 2017 kedvenc terméke számodra?
Carenel No Sebum fényvédő egyértelműen. Itt  írtam róla és ti is nagyon szerettétek.
4. Szereted a karácsonyi/adventi vásárokat?
Általában ki szoktam látogatni  vagy az iskolai program keretében a gyerekekkel. Akkora nagy rajongó nem vagyok, nem szeretem a nagy tömeget. Ha többen megyünk és mint baráti összejövetelre tekintek, akkor jó is tud lenni. Vásárolni egy-egy apróságot szoktam vagy forralt borozni a hangulat kedvéért.
5. Hogyan kapcsolódsz ki? Mi pihentet igazán? Milyen a tipikus me-time rutinod?
Ez a kedvenc kérdésem! Sokáig nem tudtam megtalálni, hogyan lazítsak. Folyton rohantam, ostoroztam magam, ha nem voltam kész az általam felvázolt feladatokkal. Persze ez hosszú távon nagyon meg tudja bosszulni magát. Az utóbbi években tanultam meg lazítani. Először is azt tudatosítani, hogy a pihenés nem bűn és nem lustaság. Két lábon áll a dolog nálam. Ha sok ember nyüzsgött körülöttem hétköznap, akkor az kapcsol ki ha hétvégén nem megyek sehová. Ember-detox. Ilyenkor rendezem a soraimat, takarítok, fotózok a bloghoz, írogatom a posztokat, filmet nézek stb. A másik fele az, amikor sok volt a monoton hétköznap és már érezem, hogy emberekkel kell töltsek egy kis időt. Hogy visszabillenjen az egyensúly. Ilyenkor szervezek valamit a barátnőimmel, kollégáimmal. Ez lehet egy teázás, sütizés, macaronozás  vagy beülni valahová meginni egy-két italt, de lehet nagyobb mint a lézerharc, a bowling, télen a mozi, koncertek stb. Ha nincs hozzá partner,  akkor is elindulok és keresek magamnak valami érdekes, új kipróbálni való helyet, ez is fel tud tölteni. Tipikus me-time rutinom nincs. Szeretek internetezni, hétköznap a sorozatok, filmek nézésével kapcsolok ki. Van, hogy a főzés hat rám nyugtatóan vagy a sütemény készítésben lévő kreativitás. Végül ott vannak az igazi nagy élmények, ezek a kedvenc zenekaraim koncertjei vagy egy-egy jó fesztivál és az utazás. Az utazás kapcsol ki legjobban, de mióta átalakult az életem és egyedül vagyok nagyon keveset utazok, ami rettentően hiányzik. Ennek azért részben anyagi oka is van, másrészt nincs autóm. Ha lenne, valószínűleg messzebbre is nekivágnék. Még annyi  hely van, ahol nem jártam!
A kedvencem mind közül Görögország, azon belül is a Jón-szigetvilág, oda még vissza akarok menni mindenképp! Remélem 2018-ban erre is sor kerül.
Lefkada2001 087.jpg
Lefkada, 2011, saját fotó
 Awww, ez  a kékség! Hipnotikusan vonz a tenger színe! Órákig el tudnék ülni ilyen helyeken és csak bámulni bele a nagyvilágba. 
6. A blogolás mellett miben kamatoztatod még a kreativitásod?
A munkámban! (muhaha!) De tényleg. A szakmám állandó probléma megoldás és kihívások elé állít. A blogoláson túl főleg a sütemény/torta készítés az amiben kiélem ezt a vágyamat. A másik a sminkelés. Abszolut a hangulatomnak megfelelően sminkelek reggel. Meg persze a ruhához passzolóan.
7. Mennyire tartod magad geeknek? Mennyire érdekelnek a technikai újítások?
Egy időben nagyon követtem, mostanában már le vagyok maradva. Alapvetően érdekelnek az új dolgok, csak nem szeretek egy újításért horror összegeket kiadni. Nem én vagyok az aki, rohan a legújabb Iphone-ért, ha megjelenik. Inkább a szükségleteimnek megfelelően választok technikai kütyüt, olyat, amit ki is tudok a használni. Azt mondják elég jól értek a számítógéphez, de ezt sosem tanultam, csak ragadt rám. Őszintén szólva eléggé ijesztő, az, amilyen tempóban halad a technológia fejlődése és mi rettentően ki vagyunk szolgáltatva ennek. Például ezek a bőr alá ültethető chipes dolgok emberen, no attól kiráz a hideg. Sosem hangyám, hogy ilyesmit akarjanak belém plántálni. 
A szépségápolás terén viszont sok érdekes, izgalmas kütyü jelenik meg, amelyek hasznosak lehetnek. Nem tudom, láttátok-e már a Dyson legújabb csodahajszárítóját? Szónikus elven működik, hiper-szuper intelligens motorral, méri a haj hőmérsékletét és ehhez állítja a kifújt levegő hőfokát, hogy  ne roncsolódjon. Az ára még nagyon magas, de szerintem 10 év múlva ez a technológia ott lesz a kezünkben és sokkal jobb hatásfokkal fogunk hajat szárítani.
8. Melyik híres emberrel töltenél el egy teaszünetet?
Egyet nehezen választanék. Ha azt veszem, ki lenne az, akivel nagyon érdekes beszélgetést folytathatnék, az Őszentsége a Dalai Láma (nem vagyok buddhista), de valószínűleg egy nagyon különleges beszélgetés lenne.
Ha személyesebben, közelebbről nézem a dolgot, akkor a kedvenc zenekarom alapítójával, Jon Schafferrel (Iced Earth) elég jót beszélgetnék arról, hogyan váltsuk meg a világot az elnyomás alól (igaz, nem hiszem, hogy teáznánk, hacsak a teában nincs egy jó adag whisy).
És szívem csücske Jared Letoval is elteázgatnék szívesen. Kell indokolnom miért?
Tudom, három szélsőségesen különböző ember, mégis mindhármunkra rettentően kíváncsi lennék. 
Az én 8 kérdésem.
1. Miért kezdtél el blogolni?
2. Ha csak egy márkából kellene felépítened a rutinod, melyik lenne az?
3. Milyennek látod magad 5 vagy 10 év múlva?
4. Melyik a kedvenc országod és miért?
5. Ha választahatnál magadnak egy szuper képességet melyik lenne az? Miért?
6. Melyik volt a legjobb élményed, amit a blogolásnak köszönhetsz?
7. Falu vagy város? Hol laksz/laknál szívesebben?
8. Melyik a kedvenc bejegyzésed a blogodon?
Az én díjazottjaim: “nehéz” helyzetben vagyok, mert már szinte mindenki megkapta, akinek én is oda szerettem volna adni! Egy duplázást azért megkockáztatok, így a
Tudományos Szépség Blog szerzőjének, Saloménak, mert annyira szakszerűen ír a koreai kozmetikumokról, összetevőkről. Nála mindig hiteles és megbízható cikkeket olvasok.
Szeretném díjazni a The World according to Orsi blogot, mert gyakran ismerek magamra az általa is használt termékekben, kedvelem Orsi stílusát, kellemes olvasni, mindig kikapcsol, ha a blogján járok. Csak így tovább!
By: Szilvia

5 című bejegyzés “A Teaszünet-díj” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Nem is gondoltam/gondoltuk volna, hogy ekkora örömöt fog jelenteni a díj, bár elég lett volna saját magunkból kiindulni 🙂
    Csodaszép a nyaralós fotód, remélem, sokat fogsz még mutatni itt, a blogon is!
    A csodahajszárító technikájának egy részét láttam már megfizethetőbb verzióban is (http://kremmania.hu/kremek/philips-moisture-protect-hajszarito-hp8280-00), bár tény, hogy egy ilyen szép külsejű hajszárítónak akkor is nehéz lenne ellenállnom, ha csak hideget fújna 😀

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s