ajánló, lifestyle

Mitől volt jó 2018. február?

Végre vége a télnek!  Eltelt a február, legalább is a naptár szerint.  Felemás lett a hónap, ez van.

február 2018.jpg

A február első fele szinte vánszorgott. Az első héten szoktam a fogszabályzót. Szerettem volna pár napot itthon maradni, de nem tudtam, mert a munkahelyi párom lebetegedett, az osztályomat meg nem hagyhattam egyedül. Így elég kínszenvedés volt. Nem a fogam fájt, hanem a készülék dörzsölte belül, ami a sok beszéd miatt hatványozottan jelentkezett. Szerencsére egy hét alatt megszoktam mindent, látom, hogy dolgozik. A beszédben kezdetben okozott nehézségeket, de mostanra csak annyi a dolgom, hogy jobban figyeljek a helyes artikulációra.  Pl. az “R” hangra.

Hétvégente a szokásos hastánc órák jöttek. A harmadik elég kínszenvedősre sikerült, mert megfáztam (beteg volt körülöttem mindenki), de megvan a kezdő I. tanfolyam, még oklevelet is kaptam róla! Folyt.köv. Nagyon tetszik az a közösség, ami a stúdióban van, jó mindig belépni és kiszakadni a hétköznapokból. Az oktatóm is fantasztikus nő.

A hónap első felében hatalmába kerített a fáradtság. Folyton aludtam volna. Posztot írni, filmet nézni, olvasni-semmihez sem volt kedvem vagy erőm. Kicsit felrúgtam a diétát az utóbbi időben, így ideje volt megrázni magam és visszatérni a korábban elkezdett rendszerhez.

Eljutottam moziba, igaz nem a tervezett Fortunata-t sikerült újra megnézni, hanem az Én, Tonya-t. Pozitív meglepetés volt, ajánlom nektek. Margot Robbie színésznőről eddig nem hallottam, de ezzel a filmmel megjegyeztem a nevét.

én tonya.jpg
kép innen

Már megint:

Januárban írtam arról, hogy voltam DivideD koncerten, ami nagy élményt jelentett és már nagyon vártam a következő, március végi fellépésüket. Amikor jött a hír, hogy februárban is lesz koncert! Naná, hogy mentem! Az újabb buli lehetősége felvillanyozott. Az este nem alakult úgy, ahogy kellett volna, de erről nem a zenekar tehetett. Egy számomra eddig ismeretlen szórakozó helyre lett szervezve, előzetesen nem sok jót lehetett olvasni róla. Elmentem az este 8-ra meghirdetett bulira, de 8 előtt kicsivel, sehol senki. Így kényszerből beültünk (volna sörözni), de péntek este lévén, minden tele volt a belvárosban. A helytől nem messze nyílt egy új söröző, amire kíváncsi voltam amúgy is, megnéztük. Ez a Beer Brothers, kisüzemi söröket árulnak, csapolva és üvegesben is. Egy búzasört kóstoltam, ami ízlett. A hely elég pici péntek este, de minden más rendben volt, kedves a kiszolgálás. Ha szeretitek a jó söröket, nézzetek be, ha az Astoria környékén jártok. Vissza az estéhez. Visszamentünk 9 előtt, ekkor azért már gyülekezett 20-30 ember, de látszott, hogy kis buli lesz. Nagyon lapos volt a hangulat, az első zenekar fél 10 felé kezdett. Ekkor úgy számoltam, hogy fél 11 felé csak elkezdi a DivideD is. Végül rengeteg technikai probléma és hosszas beállás után háromnegyed 11 után sikerült belecsapniuk a húrokba. A hangulat lassan felépült a számokkal, a végére meg is lett, de a kevés ember és a malőrök miatt nem volt az igazi. A Living Room mint szórakozó hely nálam leszerepelt. Hideg volt, fűtés szinte nulla, a mosdó közös, az is 4 db, amiből 2-3 működött. Vicces volt, hogy a mosdó csapjánál sminkelte magát a fellépő zenekar pár tagja. Olyan volt, mintha valami fura családi összejövetel lett volna, nem koncert. Hát ez van, néha a szervezés félrecsúszik. Majd a Dürerben márciusban remélem jobb lesz a helyzet.

 

A matekzseni:

A hónap egésze a számolgatásról szólt most. Annyi mindenre kellett pénz, hogy nagyon komoly rangsorolást kellett csinálnom a kiadásaimról. Így is le kellett lemondanom dolgokról és azt hiszem még a többi hónap is ilyen fegyelmezett monetáris politikát fog követelni. A szép mosoly nincs ingyen.

Új mobil

Karácsonyra terveztem, de csak most sikerült vennem egy új mobilt. Örültem, mint majom a farkának! A vásárlásra rásegített, hogy egyik reggel sikerült közel 2 dl kávét kifolyatni a táskámban, amiből egy kevés jutott a telefonba is. Némi kávé szivárgott az illesztés résein keresztül. Fura hangokat adott, ha rezgett, így sejtettem, hogy előbb-vagy utóbb beadja a kulcsot. Ha már beauty blog, itt jegyezném meg, hogy a teljes kávé katasztrófától egy Libresse betét mentett meg, ami a táska mélyén lapult és a kiborult kávé nagy részét felszívta. Ha az nincs, akkor elúszik mindenem, a telefon, a pénztárca és az összes holmi. Respect Libresse!

Már megint vol.2.

Nemcsak koncertet dupláztam ebben a hónapban, hanem mozit is. Amikor az Én, Tonyát kerestem, láttam  a Három óriásplakát Ebbing határában film előzetesét, kíváncsi lettem rá. Végül hónap végén ezt is sikerült megnézni. Nem könnyű film, de ennek ellenére ajánlom. Ha ez nem lenne elég: Woody Harrelson és Peter Dinklage szerepel benne. 🙂

boat-731485_1280.jpg
Ideje evezni

Tél végére kicsit  befordultam. Nagyon várom már a tavaszt! Tudatosság ide vagy oda, nem igazán találtam a helyem. A munkám elég unalmassá vált az utóbbi időben, hosszabb távon el kell gondolkodnom arról, hogy hogyan tovább szakmai téren. Az a fajta ember vagyok, aki szereti érteni mi miért történik, így ezt az állapotot is meg akartam érteni. Ismét Via könyve (Ennél zöldebb nem lesz) adott segítséget. Hello, mélypont! Végre néven tudtam nevezni és már ez is segítség volt. Ebben a hónapban gyakorlatilag végére értem az elmúlt két év legfontosabb feladatainak, feldolgoztam a 13 évnyi kapcsolatot, új dolgokba kezdtem, megvalósítottam a fogszabályzós tervemet és….beállt a szélcsend. Hirtelen nem volt semmi komolyabb, nagy cél és ettől leültem egy kicsit. No, de mivel azt is tudom, hogyan kezeljem, eljött a tervezés/újratervezés ideje. Íme az újabb bizonyíték, hogy miért nem újévkor kell kitalálni magunkat, meg fogadalmakat tenni. Akkor kell, amikor itt van az ideje. Nekem most jött el. Ha nincs szél, ami vigye a vitorlát, ideje elkezdeni evezni! Szóval most márciusban lapátolni fogok. 🙂

Persze, hogy megint nem figyeltem, hogy fotózzak is ehhez a poszthoz, novemberben is ugyan így jártam. Maradtak a stock fotók. Sorry.

Mit tervezek márciusra?

  • a Body kiállításra még nem jutottam el
  • a DivideD a Dürerben
  • befejezni a kezdő hastánc tanfolyamot
  • lesz macaron nap 🙂
  • nagyon kíváncsi vagyok A víz érintése c. filmre is (13 Oscar jelölése van)
  • szervezni egy nagyobb baráti összejövetelt

A következő poszttal egy éves lesz a Mitől volt jó? sorozat is!

Nektek hogyan telt az utolsó téli hónap? Mik a terveitek tavaszra?

By: Szilvia

Tetszett a poszt? Kövesd a blog Facebook-oldalát, vagy a jobb alsó sarokban a “Követés” gombbal a WordPressen. A Bloglovin’-on, a Blog Gyűjtőn  és az Instagramon is megtaláltok és követhettek!

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s