ajánló, lifestyle, mitől volt jó

Mitől volt jó 2018. március?

Egy éves lett a “Mitől volt jó?” sorozat ebben a hónapban! Kísérletnek indult, úgy látom szeretitek, nekem öröm írni. Marad a folytatás. Március eddig nem a kedvenc hónapom, de azért nem volt hiány jó dolgokban most sem, mint DivideD koncert, Macaron nap és még sok más…

mitől volt jó márc.jpg

Két idézettel indítanék. Elsőként, amivel az első Mitől volt jó bejegyzést kezdtem, Tari Annamáriától: “a lelkileg erős emberek sohasem azt írják le, mit kell elérniük, hanem azt, amit aznap megcsináltak.” Végig nézve az elmúlt egy éven, működik és igaz. Akkor már elmeséltem, hogy minden nap egy kis noteszben/füzetben vezetem, hogy aznap mit végeztem el, megtoldva a jó dolgok kiemelésével. A módszer nagyon hatékony, időnként előveszem, visszaolvasom, ha úgy érzem épp nincs semmi, aminek örülhetnék.

A másik egy Pintereseten látott motivációs idézet: “Mindenki annyi örömöt talált az életében, amennyit képes észre venni benne.” Ez a másik mondat, amit időről-időre előveszek, ha nem jól mennek a dolgok. Ebben a hónapban nagyon küzdöttem a negatív(abb) hangulattal, kellettek a lökések jó irányba.

A hónap elején megtörtént az első ívcsere a fogszabályzón, minden jól halad szerencsére.

A télies időtől eléggé befordultam, már február végén is vártam a tavaszt.

A hideg estéken folytattam a Templomosok sorozatot, amit még januárban kezdtem el. Végig is néztem, max. közepesnek mondanám, az utolsó két rész elég izgalmasra sikerült.

Kolléganőm névnapját ünnepeltük egy Wokzilla nevű helyen. Ázsiai tésztázós, szusizós hely. Az ételek frissen készülnek, kissé zsíros volt a mézes-chilis rizstészta, de jól esett a hűvös időben. Hozzá életemben először (és valószínűleg utoljára) thai sört kóstoltam. Iható, de nagyon híg, jellegtelen valami. A nyaralóknak biztos megfelel a tengerparton, de nagy hatást ne várjatok. A Wokzilla elég pici hely, néhány asztaluk van csak. Ha szeretitek az ázsiai ízeket, térjetek be.

Befejeztem a kezdő II. hastánc tanfolyamot és folytattam a középhaladó I. tanfolyammal. A hosszú hétvégén egy alkalmat kihagytam, volt is lelkiismeret furdalásom rendesen.

A négy napos március 15-i hétvégét otthon töltöttem, fáradt voltam, a hideg pedig még jobban elvette a kedvemet a kimozdulástól. Pihentem, rendet raktam a ruhák között, rendeztem soraimat, próbáltam választ találni több kérdésre, amelyek most sokat foglalkoztatnak. A hosszú hétvége maratoni sütemény sütésre késztetett, a négy napból hármon sütöttem valamit. Például linzert, islert kókuszzsírral, nyírfacukorral (egészségesebb verzió). Legalább kiéltem sütési kedvemet! Fotó nincs, előbb elfogyott mint hogy kattinthattam volna. 😀

A sokat tologatott hennázást és hajvágást is végre sikerült kipipálnom, ahogy lassan jobb lett az idő.

Eljött március 20: ez a Nemzetközi Macaron Nap és egyben a Boldogság Világnapja is! Tökéletes párosítás. A Chez Dodo-ban az új tavaszi ízekre voltam kíváncsi, így oda mentem legjobb barátnőmmel. Előtte kicsit várnom kellett, a hideg elől egy Costa Caféba sikerült betévednem-kár volt. Ennyiért ilyen vacak kávét rég ittam. Majdnem vissza vittem, komolyan!

A Chez Dodoból három macaron jött velem: Philippe, az állandó társ, ő pisztáciás. Minden macaronok királya. Aztán a korábbi Kis herceg ihlette kollekcióból volt egy málnás-rózsás, közepén némi mogyoró vajjal. Isteni édes-fanyar ízvilág. A legjobb mégis a virágos méz-ibolya párosítás volt! Az ibolyáért már tavaly is lelkesedtem a Levendula fagyizó hasonló ízű fagyijában. A virágos íz valami hihetetlen finom volt! Abszolút kedvenc még úgy is, hogy drágább, mint a “sima” macaronok. A Chez Dodo összes ízét itt találjátok. Az ibolya kapcsán eszembe jutott a kandírozott ibolya, mint ínyencség, amit horror áron adnak a Culinarisban (40 g=2900 Ft, khm…). Szóval jött az ötlet! Idén tavasszal négykézláb fogok ibolya után kutatni és megpróbálkozok házi kandírozással! 😀 Kell a kihívás!

IMG_20180320_172937.jpg
Philippe nincs a képen, még út közben áldozatul esett 🙂 

A hónapban betévedtem a Flying Tigerbe, ahová veszélyes bemennem, mert nehezen jövök kiüres kézzel (ja, nem olyan még nem volt).  Néhány tavaszt idéző holmit szereztem be (a lila virágtartó a kedvencem!). A kosarak is hasonlóan nagy kedvenceim a párnák és és a porcelán áruk mellett.

IMG_20180315_090839.jpg

Aztán lassan jött a hónap vége és az újabb Dürerben rendezett koncert. A korábban említett DivideD miatt mentem első sorban, de a többi zenekarra is kíváncsi voltam, így érdekes estének ígérkezett. A havi egy gőzt kieresztő szombat estét most különösen vártam, sokat voltam nyűgös ebben a hónapban. Ez az este sok mindenért kárpótolt. Összefutottam ismerős arcokkal a korábbi bulikról és az én arcom is ismerős volt valakinek…Lehet egyszer majd mesélek még részletesebben is erről … Minden esetre végre megtört a jég és nem hiszem magam annyira elátkozottnak, mint eddig. 🙂 Az az igazság, hogy rég hatott rám így férfi, szóval nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra. Valószínűleg lesz. Nézzük egymást már egy ideje, de annyira zavarban voltunk mind a ketten, amikor először “hivatalosan” is szóba álltunk, jajj! Ő jött oda köszönni, mert megismert, ennek nagyon örültem. Egy rendkívül kedves, aranyos embernek tűnik, még úgy is hogy jó pár évvel idősebb nálam. Szeretnék eljutni odáig, hogy kicsit hosszabban is beszélgessek vele. Többet nem írok róla, ez nálam babona, hogy ha túl sokat beszélek arról, aki tetszik, elszáll a varázs. Hülyeség, de ez van. Ha elmondanám ki is ő, lefordulnátok a székről amúgy is.

Magnolia: a tavaly áprilisi Mitől volt jó posztban írtam, hogy imádom a magnóliát, a Margit szigetre is ki szoktam menni virágzáskor és azt is említettem, hogy egyszer lesz saját. Nos, az Auchan jóvoltából és apuéból lett is. Óriásplakáton jött velem szembe, hogy lehet kapni kis csemetét. Yess! Kell! Apuuu! Hozzál kettőt! Kettő? Minek? Mert olyan szépek! Apu hozott kettőt. Így már van nekünk is! Jónéhány évet kell majd várni mire megnőnek, de ebben pont ez a szép!

Sok kiadásom volt a hónapban, így a tudatos gazdálkodás még nagyobb szerepet kapott és még fog kapni a következő időkben is. Tudjátok, gyógypedagógus vagyok, a bérem annyi amennyi. Elég rosszul érintett, amikor kiderült ebben a hónapban, hogy a pedagógus minősítésre, amelybe úgy volt hogy idén már jelentkezhetek, sajnos mégsem. Sőt a módosítások miatt legkorábban három év múlva lesz lehetőségem, ergo a következő négy évben nincs lehetőségem ilyen módon magasabb fizetési kategóriába lépni. Kopp! De nem fogok elkeseredni, ez arra ösztönzött, hogy más dolgok felé forduljak, tanuljak valami újat, ami hosszabb távon jobban jövedelmez.

A hónap zenei öröme a Judas Priest új albuma, a Firepower volt. Nagyon erős anyag, gondolkodom, hogy megnézem őket júniusban, ha jönnek. Talán többször nem is lesz lehetőségem látni egy ilyen legendás zenekart.

A hónap végén pihentem, az óraátállítás most a szokásosnál is jobban megkevert. Emiatt keveset aludtam, ami megbosszulta magát. A jó időt továbbra is vártam, úgy tervezetem, hogy mindenképp kimozdulok a természetbe, de a vacak idő közbeszólt. Már nagyon várom a az első olyan jó idős tavaszi hétvégét, amikor lehet kirándulni menni, ki a természetbe.

A Húsvétban pedig épp benne vagyunk, sok új ötletem támadt, sok mindent átértékeltem az utóbbi időben. Vannak emberek, akik nagyon inspirálóan tudnak hatni rám, most közelebbi ismeretségbe kerültem eggyel, elnézve azt ahogyan el, kicsit elszégyelltem magam. Hogy ennél sokkal többet is kihozhatnék az életemből. Ez mindenképpen tettekre és új célokra ösztönöz.

Remélem Ti is kellemesen töltitek a megérdemelt pihenést és az ünnepet!

Holnap lesz az Autizmus világnapja, erre is készülök már, megvan a poszt, remélem sikerül megszólítanom Titeket.

Tervek: nem is tudom, hogy írjak-e, mert amit múlt hónapban ugyan itt felsoroltam, abból szinte semmi sem lett. Azért megpróbálom:

 • A víz érintése film megnézése
 • kirándulás
 • Body kiállítás
 • ◊ ez itt a meglepetés helye, majd kiderül mi kerül ide

Mivel telt az első tavaszi hónapotok? Mitől volt jó Nektek március?

By: Szilvia

Tetszett a poszt? Kövesd a blog Facebook-oldalát, vagy a jobb alsó sarokban a “Követés” gombbal a WordPressen. A Bloglovin’-on, a Blog Gyűjtőn  és az Instagramon is megtaláltok és követhettek!

 

 

 

6 című bejegyzés “Mitől volt jó 2018. március?” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Na vegre, ezek tobbsege josag! 🙂
  A magnoliak viragzasat minden evben varom, de ez a marcius athuzta a tavaszt. Meg csak most kezdenek viragba borulni, kb. egy honapos kesesben van a termeszet a szigeten. Jo ha van egy fix hely az eletedben, ahol csak turelemmel kell varnod a sajat faid felnotte valasat.
  Tetszik, ahogy leereszted a gozt es lam, lam! Izgalmas tavasz var rad. 🙂
  A macaron orulet nem kapott el, pedig probaltam tobb helyen a vilagban. Nevezhetjuk okett a sutemenyek fine diningjanak?! Hiszen csupan apro korongok terebelyes izvilaggal, ez eleg nehez terulet ez a cukraszatban is.

  Marciusban a materialis csucspontom volt, hogy bevittem a telefonom szervizbe, aminek a 2 eves garanciajabol egy het volt hatra, es egy vadi uj keszulekkel setaltam ki. Csupan a kovetkezo evre vonatkozo garancia dijat kellett kifizetnem.
  Az emberi pedig, hogy jatszunk egy telefonos appal mindannyian a csaladbol es idokozben az egyeni jatek kozossegive fejlodott. Ennek koszonhetoen helyben, egy nagyon kicsi kelet-londoni varosreszben napi rendszeresseggel egyutt jatszunk kb. 10-15-en es ezaltal lassan baratokka is valunk. Ehhez szorosan kapcsolodik a telefonom, mint letfontossag.
  Ami nem ehhez kotheto, vegre volt egy hetvegi nap, amikor nem havazott, nem esett, nem tombolt a szel es elmentunk egy videki varoskaba. Setaltunk, jatszottunk a jatekteremben es sokat nevettunk.
  Beauty temaban sikerult nehany Kevin Aucoin termeket talalni az outletben apropenzert es teljesen el vagyok ajulva a minosegtol. Szulinapomra majd veszek egy alapozot toluk teljes aron, de az meg odebb van. 🙂
  Aprilisra jo idot remelek es alig varom hogy hazajojjon a ‘jatek auto’ (hobbibol tartott) a szervizbol, amit eddig nem sokat vezettem. Tobbet akarom soforkent hasznalni, de ezzel szemben imadom a sajat kocsimat is. Siralmas first world problem ez, de tenyleg szeretek vezetni, az auto nem csak egy eszkoz eljutni A-bol B-be.

  Kivanom hogy teljesuljon a kivansaglistad aprilisban es annal tobb is! 🙂

  Kedvelik 1 személy

  1. Köszönöm!
   Látom, nálad sem telt unalmasan a március. Ez a közösségformáló applikáció érdekesen hangzik, angol nyelvű ugye? Jaj, Kevin Aucoin! Ódákat zengenek a termékeiről, de eddig nem volt szerencsém ilyesmihez, csak egy Sminkvarázs nevű könyvem van tőle. A macaron a “fancy” jellegével vesz le a lábamról, nem könnyű elkészíteni, de egy komolyabb emeletes torta szerintem nagyobb bravúr cukrászatilag.

   Kedvelés

   1. Az app a PokemonGo, ami lassan mar ket eves jatek. Lehet magyar nyelven is tud, sosem probaltam. Kezdetekben nem nehez, mert csak el kell kapni vagy ki kell keltetni setalas altal a Pokemonokat. Aztan ha mar tudod elemezni a pokemonjaid kepessegeit es megtartani a jokat, majd azokat megerositeni, akkor mar kezd sokkal izgalmasabba valni es latszik hogy mennyire komplex a jatek. Most mar van heti kuldetes sok apro jutalomert, amikben pokemonok is vannak.
    A legnehezebb resze megtalalni a tobbi jatekost, mert online ezt nem lehet. Setalni kell, pokemon gymekben (amik neves epuletek, szobrok a valosagban) harcolni a pokemonjaiddal, es ha szerencsed van valaki pont ugyanezt csinalja. Azert szukseges, mert van 5 kulonbozo erossegu ‘rajtautes’ szabad forditasban, ahol a jatekosok kozos ereje szukseges legyozni az ott uralkodo szornyet, akit a vegen egyenileg el lehet kapni, ezzel is erositve a pokemonjaid csapatat. Az otos szintu ‘raid bossok’ (rajtautes/tamadas fonokok) mindenkit vonzanak, mert ezeket a pokemonokat nem lehet elkapni a vadonban (utcan), csak raiden lehet hozzajuk jutni. Ehhez pedig az adott raid boss erossegetol fuggoen kell 5-12 eros/magas szintu/jo pokemonokkal rendelkezo jatekos.
    Nem tudom Budapesten mennyi jatekos lehet, de Londonban rengetegen vagyunk. Itt lokaciora osztott Discord/Whatsapp/fb csoportok vannak, ahol egy-egy eros raidet lebeszelunk es megyunk megcsinalni. Helyben ahol lakunk gyalog 10 percen minden gym elerheto, nagyon szerencses helyen elunk. A helyi csoportban kb. harmincan vagyunk mar de ebbol 6-15-en tudunk osszejonni alkalomadtan. Hetkozben, amikor a csoport nagyja napkozben a cityben dolgozik is ossze tudunk jonni elegen egy nagy raidhez, szoval eleg elfogult jatekosok vannak helyben is. A korosztaly pedig.. a legfiatalabb kisfiu 7 ev koruli, es nagyon aranyos es fucsa is, amikor mondja egy raid vegen, hogy 98%-os pokemont fogott el. A legidosebb 65 folott van helyben, de mondhatjuk hogy 33/35 lehet az atlag.
    A belvarosban pedig egy-egy legerosebb raidnel oriasi reszvetel van. Ott nincs akkora baratsagos kozeg, hisz Londonrol beszelunk, ami = nincs szemkontaktus. 😀 Persze hozzacsapodhatsz egy-egy nagyobb tarsasaghoz, akik powerbankhez kotott telefonjaikrol ismerheto fel, es egy-egy helyszinenen nem tolt el 5 percnel tobbet, amibol 2 perc beszelgetes, majd utana eroteljes tapogatas a telefon kijelzojen, a legvegen fura ujjmozdulatok es mar el is tuntek. De sokan jatszanak irodabol, sok turista is jatszik, szoval minden populista latvanyossagnal jatszanak az emberek errefele.

    Ez a jatek olyan, hogy vagy beszippant a pokemonokkal, akik kulonbozo besorolasuak es maskent hasznalhatoak, raadasul hosszu folyamat elfogni, kivalasztani a legjobbakat es fejleszteni azokat, mig hasznalhatoak lesznek, vagy kapasbol hulyeseg az egesz. Engem megtanitott kimozdulni itthonrol, mert az elmult egy evemben napi 4.4 km-t legyalogoltam atlagosan, amit amugy nem tettem volna meg. Barhova megyunk, mindenhol jatszunk es nem hutomagneseket gyujtok, hanem az elfogott pokemonjaim lokacioja is emlekeztet hogy merre jartam. A leghihetetlenebb helyeken vannak pokestopok es gymek (innen kap az ember a jatekhoz szukseges labdat, gyogyitalt, elkapast segito malnat), es mivel az egesz egy orias terkep, sokszor nem is hasznalom a google mapset, ha elveszettnek erzem magam, mert ez a terkep nekem eleg tajekozodasra. Valamint a pokestopok es gymek mindig valamifele emlekmuvek, neves helyek, ezert ha nem tudod mi a valo eletben, eleg ratapizni a fotora, es megtudod hogy ez pl. a ‘Wanstead Baptist Church’ vagy ‘Belfast Bobby Sands mural’.

    Elfelejtettem megemliteni, hogy az idojaras is befolyasolja a pokemonok erosseget. Ha elkapsz pl. egy psychic tipusu pokemont szelben, akkor az nagy valoszinuseggel oriasi lesz, es elkepzelheto hogy jo is, ami hasznos. Ha mondjuk borult ido van, es a raid boss fight tipusu, akkor az nem neked, hanem a raid bossnak kedvez, mert 25%-kal nagyobb erovel ut, es ezaltal nehezebb leverni. Cserebe ha sikerul, akkor 25%-kal nagyobbat is kapsz CP-re, amivel meguszol 10 ‘power up’-ot, ami rengeteg eroforras.

    Diohejban ennyi a PokemonGo. Nelkulozhetetlen egy telefon es egy ORIASI power bank hozza, mert gyorsan leszivja az akkut. A jatek hihetetlen komplex es szukseg van minel tobb jatekosra egyidejuleg annak ellenere, hogy harom kulonbozo szinu csapat rivalizal benne.

    A macaronnal kapcsolatban vitaba szallnek, mert pont az aprosaga miatt nehez. Otthoni sutessel szerintem barki kepes egy emeletes tortat eloallitani, aki eltoltott mar egy kis idot sutkerezessel. Ahhoz eleg egy olajos piskota/kevert teszta is, egy jo fozott/vajkremmel toltve. Leburkolni sem ordongosseg egy emeletes tortat, es disziteni is lehet akar csak smarties-zel. Kezugyesseg kerdese a diszites merteke, mondom ezt ugy hogy a baratnom egyedi burkolt tortakban utazik. Ezzel nem becsulom le az o munkajat, sot! Ehhez inkabb szobraszati skill kell. De egy jo dobostorta, ahhoz mar ennel sokkal tobb kell. 🙂
    Az izesites egy tortanal nem ugyanaz, mint egy apro macaronnal, ami egy izrobbanas egy szelet tortahoz kepest. Nem is egy az egyben hasonlitom oket ossze, hanem tenyleg olyasmi a kulonbseg szeritem mint a fine dining es egy guastro pub/bisztro kozott. A macaron finoman komponalt nagyon keves anyagbol epitkezo egyszeru kinezetu semmiseg, amit nem tudsz reprodukalni otthon az osszetevoi miatt. Nem eri meg kandirozott ibolyalevelet venni 8-10 macaron arabol egy mareknyi toltelekhez. Cserebe a torta egy bohom nagy desszert, amit barki gyakorlassal es jo alapanyagokbol elo tud allitani otthon egy jo sutovel a hatterben. Meglesz a ba’ja a hazi keszitesu es burkolt tortanak, de lehet hogy izvilagra nem marad el egy-egy cukraszatban kaphatotol. Mig a macaron alapjat hosszu gyakorlassal lehet csak otthon igazan jol eltalalni, de a macaron szive a toltelek. Az pedig tobbnyire a fenti okokbol bukik. Ez adja szamomra a macaron kulonlegesseget. Mondom ezt ugy, hogy nem preferalom a macaront. 😀 (de ha napi egy macaron vs. szelet tortat kell valasztani, a macaront ennem, hogy ne guruljak le a dombrol ket honap mulva)

    Ez izlesbol is adodik talan, amit atbeszelhetnenk teaval kapcsolatban egyszer. Biztos bologatnek a szavaidat/erveidet hallgatva, amelyek szenvedellyel ataztatottak. 😉
    Ne haragudj, hogy szettrollkodom a blogod.

    Kedvelik 1 személy

   2. 😀 No para! A Pokémon Go ment nálunk is anno, szerencsére akkor Windows telefonról nem tudtam játszani. A macaron vs. torta dolgot így már értem miért hívod fine diningnak, az íz oldaláról valóban az. A hatalmas díszített torták tényleg más kategória. Nos, a teák is egy érdekes és izgalmas téma, pár éve eléggé elmerültem benne, most pedig itthon is kezd mozgolódni a speciality tea vonal, ezt jelezte a januári tea napja is. Egyszer megejthetünk egy ilyen beszélgetést. 🙂

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s