ajánló, lifestyle

Ámor nyila pénzért (sem) repül

Az eddigi legszokatlanabb bejegyzés született ma a blogon, méghozzá az internetes társkeresésről. Tanulságos, sok pénzt  és felesleges időpocsékolást megspórolhatsz vele.

love-angel-1889619_1280

Mint tudjátok, egyedülálló vagyok, így gondoltam kipróbálom az internetes tárkeresésben rejlő lehetőségeket. Némi utána járás után kiválasztottam azt az oldalt, amelyről első kereséseim alapján a legnépszerűbbnek mondott volt. Az oldal a magasabban képzett embereket célozza meg. (Azt hiszem ezzel még nem sértek törvényt.)

Nos, regisztráció, oké. Adatok megadva. Nosza rajta, hol lehet írni magamról egy frappáns bemutatkozást? Ja, azt nem lehet. Ellenben van egy saját személyiségtesztje az oldalnak, melyet kitöltve fog nekem ideális partnereket kínálni. Átugrani nem lehet. Amikor utána néztem az oldalnak, akkor hallottam erről a tesztről, de arról nem, hogy ezt kihagyva gyakorlatilag nem enged regisztrálni.

A teszt elég hosszú, sok időt, több mint fél órát tartott kitöltögetni. Szerintem olyanra is rákérdez, amihez semmi köze egy oldalnak. Például, hogy szeretnék-e gyereket. Három opció van: igen, nem talán. Kihagyni, passzolni nem lehet egy kérdést sem. Már ez eleve gáz. Anyagi helyzetre is rákérdez, amiről azt állítja, nem adja meg a lehetséges jelölnek…

Oké, végigszenvedtem magam a kérdéseken, halálra untam már magam rajtuk.

Végül feltölthetsz képet is magadról. Megvan. A folyamat végén felugrik egy fizetős prémium szolgáltatást nyújtó rész, ahol egy évre, egy hónapra stb. vehetsz plusz szolgáltatást. Elsőre úgy tűnik, szinte ez is kötelező, mert alig észre vehető helyen van az átugrás gomb. Szerintem sokan már itt belefutnak a fizetésbe. Nekem elsőre sikerült átugrani ezt a tüzes karikát.

Sínen vagyok, kész van minden, lássuk a medvét!

Jön az értesítés, talált 7 lehetséges jelöltet, akikkel az algoritmus alapján összeillenénk. Kattintok, erre mint a rendőrségi fantomképek a profilok mellett a képek el vannak homályosítva! Egy órányi pötyögés és egy csomó információ megadása után eddig jutottam. A felhozatal a teszt ellenére elég gáz. Talán egy jelölt volt, aki a homályos kép ellenére is  szimpatikus lehetett volna.

Ha a  jelöltek képeire kattintasz, egyből felugrik a fizess elő prémiumra ablak.

Hogy tisztázzuk akkor:

  • a lehetséges partnerek képét csak és kizárólag akkor láthatod, ha fizetsz!-most őszintén: ki akarna úgy ismerkedni neten, hogy még képet sem lát?
  • az előfizetés folyamatosan meghoszabodik, ha nem mondod le időben
  • kapsz kedves értesítéseket, hogy ennyi meg annyi érdeklődő olvasta a profilod, de csak akkor láthatod ki az, ha fizetsz

Na itt lett az egész gáz. Tehát, engem simán láthat az, aki előfizetett prémiumra, de én alapszinten nem láthatom ki kukkolja a profilom! Remek!

piggy-bank-1446874_1280.jpg

Aztán: nincs hely arra, hogy normálisan bemutatkozzak, a kis téma szerinti ablakok szövegterjedelme nagyon kicsi. Nem tudok egy rendes, érthető bemutatást írni magamról, csak az ő sablonjuk működik.

Aztán: kapok napi egy értesítést, néhány ember profiljával, hogy velük összeillő lehetnék és ennyi. Nem tudok szabadon böngészni a hasonló érdeklődésű, hobbijú emberek között. Sehogy. Nem látom az újonnan regisztráltakat, semmit. Kaptam 3 (szerintem tök kamu) profilt és ennyi. Ha fizetek kaphatok többet persze.

Mivel gyanús és unszimpatikus volt az egész, elkezdtem utána járni az egésznek. Hamar belefutottam egy Facebook-csoportba, akik az oldal károsultjai, mert előfizettek és a folyton megújuló előfizetés miatt sorra kapják a behajtó cégtől a felszólításokat. Pedig egy pillanatra nekem is átfutott az agyamon, hogy na jó, az a pár ezer forint mit számít, csak lássak már képeket! De nem! Erre nem vagyok hajlandó. Ahogy egyre jobban beleástam magam a egészbe, nagyon örülök, hogy nem fizettem és nem adtam meg a kártyám adatait. Úgy tudom, még személyit is kérnek.

Ezek után eldöntöttem, törlöm is magam az oldalról. Fizetni ilyen kétes hátterű rendszerrel nem fogok, meg elvből sem, másrészt annak meg nem látom értelmét hogy naponta homályos profil képű férfiak adatlapját megnézve ismerkedjek. 

Az alatt a rövid idő alatt, amíg tag voltam, semmiféle reakciót nem kaptam, értsd se egy üzenet, se egy mosolyküldés stb. Nulla. Ha csak azt veszem alapul, hogy a pasik egy része gátlástalanul próbálkozik, lesz ami lesz alapon, akkor is minimum egy-kettőnek érkezni kellett volna. Nyilván ha fizetek, akkor biztos más a kép.

Amit nagyon inkorrektnek tartok, hogy sehol nincs leírva, hogy csak akkor láthatom a lehetséges személyek képét, ha fizetek. Márpedig, ezt szeretném azelőtt eldönteni, hogy egy órát elpazarolok az életemből a béna tesztre. Kérem vissza az elvesztegetett egy órányi értékes időmet!

Summa summárum: nem ajánlom ezt az oldalt, fizetni meg végképp ne fizessetek azért, hogy esetleges jelölteket kapjatok, hatalmas lenyúlás az egész. Tájékozódjatok mielőtt regisztráltok! Én is így fogok tenni! Még ennél is alaposabban.

képek: pixabay

Van tapasztalatotok az internetes társkeresésben? Jók vagy rosszak? Kíváncsian várom! Írjátok meg!

By:Szilvia

Tetszett a poszt? Kövesd a blog Facebook-oldalát, vagy a jobb alsó sarokban a “Követés” gombbal a WordPressen. A Bloglovin’-on, a Blog Gyűjtőn és az Instagramon is megtaláltok és követhettek!

2 című bejegyzés “Ámor nyila pénzért (sem) repül” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Kb egy éve barátnőm befizetett egy féléves előfizetésre ezen az oldalon. Hát, az a jelző ami a társkereső nevében szerepel, az maximum vicc, mert abszolút mindenféle kategóriából írtak neki, ha érted, mire gondolok… szóval hidd el, nem maradtál le semmiről, 100 %-ban pénzkidobás lett volna, szerintem semmiben nem másabb egy sima társkereső oldalnál. Borzasztó, hogy több ezrekkel rántják le az embert, és kb semmi haszna az oldalnak anélkül, ha nem fizetsz.

    Kedvelik 2 ember

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s