ajánló, lifestyle

Mitől volt jó 2018. július?

A legnyáribb nyári hónap is eltelt, szerettem még úgy is, hogy sok szempontból nem a szokásos menet jellemezte.

mitől vj201807.jpg

Ha visszagondolok az egy évvel ezelőtti júliusra, akkor azt kell mondjam nagyon hosszú utat jártam be.

Végre elkezdődött a nyári szabadságom, és hála a tudatosabb életmódnak, most nem voltam teljesen zombi, így kevesebb idő ment el azzal, hogy regenerálódjak.

Jó volt nem hajnali 5-kor kelni, aludtam, ameddig akartam, ez ennek a hónapnak a legnagyobb luxusa!

Rengeteg tervem és ötletem volt/van így egyáltalán nem ígérkezett unalmasnak egyetlen nap sem.

A hónap első hete elég mozgalmasan alakult. Végre megkaptam az alsó fogszabályzót, úgy készültem a felső tapasztalatai alapján, hogy nagyon fog fájni, de meglepetésemre csak az első pár nap volt kellemetlen, inkább a fura érzetet kellett megszokni. Ennek nagyon örültem, őszintén szólva már kezdett kicsit elegem lenni, hogy valami mindig fáj a számban. A tavaly júliust ezért említettem, egy éve még csak az előkészületek zajlottak, most pedig eljutottam a célom megvalósulásáig. Megvan a készülék, a vége nyilván egy rendezett mosoly lesz, de az még nagyon messze van.

Szeretnék augusztusban nyaralni menni, emiatt kicsit jobban spóroltam ebben a hónapban. Útlevelet kellett intézzek, a régi már lejárt. A Kormányablakos tapasztalatom ismét pozitív volt, alig 10 perc alatt megvolt minden. A legutóbbi útlevelemnél 10 évvel ezelőtt három órát vártam! Plusz postára rohangálás. Most végre gördülékenyen ment az egész.

Mivel kevesebbet mozdulok ki, kisebb a kísértés a vásárlásra. Főzi bőven volt időm, másrészt kihívásnak fogtam fel, hogy mi az a legkisebb összeg, amiből ki tudok jönni. Egyfajta minimalista kihívást csináltam. Tulajdonképpen most semmi olyan nagyon extra dolgot nem kellett beszereznem, használtam mindenből azt, ami volt. Sok érdekes tapasztalattal gazdagodtam, és tényleg sokkal kisebb fogyasztás mellett is jól lehet lenni, nem ettől függ a boldogság.

Tettem egy nagyon fontos lépést a későbbi jövőm alakításának irányába. Már tervezgettem egy ideje, hogy tanulok ismét, így beadtam a jelentkezésemet szakirányú továbbképzésre, autizmus spektrum zavarok szakirányra. Mivel hatalmas a túljelentkezés, így is csak a jövő őszi félre sikerült bekerülnöm várólistára. Ez nem baj, tudtam is, hogy a most ősszel induló betelt, meg nyilván még a tandíjra való is elő kell varázsolnom. Szóval jövő ilyenkor lassan ismét diák leszek munka mellett. A választott szakirányra nagyon nagy az igény a szakmámon belül, így sok új lehetőség nyílik meg, ha megcsinálom (másfél év, nem könnyű szak kolléganőm már megcsinálta és látom mennyi mindent tud).

Aztán volt olyan hét, amikor többször is eljutottam táncórákra, maradt még a bérletemen pár alkalom, amúgy is júniusban majdnem három hetet kényszerültem kihagyni a sok munka miatt.

Nekiestem a bloggal kapcsolatos átalakításoknak, pörgött az agyam, annyi ötletem volt. Ebből egyelőre még kevés látszik, de amik késik nem múlik.

Kipróbáltam az HBOGo szolgáltatását, főleg a Trónok harca miatt, az első hónap ingyenes, utána is csak havi 2000 Ft, amit nekem megér, hogy kényelmesen nézzek sorozatokat. A Trónok harca 6. évadát le is daráltam. Végre megtaláltam a South park 20. és 21. évadait is. A 20. évadot végignéztem, de ez volt az első évad, ami nem tetszett. Basszus milyen már hogy Cartman “megjavul” ill. az egész egy téma körül forgott tíz részen át, amit unalmasnak találtam.

A nyári selejtezéseknek is eljött az ideje. Ruhák, sminkcuccok, felesleges papírok, nem használt holmik, menniük kellett!

A lekvárfőzési projektet is megcsináltam, barack lett végül a szerencsés. Tervezek még valamilyen csatnit is eltenni, még sosem csináltam ilyet. Viszont a mártogatós szószokat nagyon szeretem.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Nagyon örültem, hogy a blog Facebook-oldalának kedvelő elérték a 100-at, követésben már megvolt, de ugye a kedvelést mutatja az oldal. Nagyon köszönöm itt is nektek, hogy itt vagytok! Sok-sok új ötletem van, hogy ez a blog még jobb legyen. Amint efelett örültem, rá 5 percre evés közben elengedett a fogszabályozóm egyik tappancsa… Murphy! Kicsit megijedtem, hogy mi van ilyenkor, hívtam is a klinikát, de mivel az orvos csak hétfőn rendel, várhattam napokat. Addig is nagyon óvatosan, odafigyelve kellett ennem, hogy több kárt ne okozzak. Meh. De megragasztotta és azóta visszaállt a rend. Ehhez kapcsolódik még, rettentően inspiráló volt végignézni AvianaRahl utolsó Fogvlogját, melyben leveszik a készüléket, végére ért az útnak. Az ő videói adták a lökést, hogy bele merjek vágni, és még nagyon sok más embernek is. Óriási nagy bátorság kell ahhoz, hogy bölcsességfog műtét után, feldagadt fejjel is videózzon valaki. Tudom milyen fájdalmas és nehéz állapot. Le a kalappal!

Hónap vége felé elkezdtem last minute utakat nézni, de sajnos  a gyenge forint eléggé keresztül húzta a korábbi terveimet. Nemhogy olcsóbbak lettek az euró árfolyam miatt az utak, hanem még inkább drágábbak, mint amivel számoltam. Szóval még mindig kérdés, hogy ki akarok-e adni ennyit most nyaralásra. A másik pedig a nyaralás/utazás egyedül témaköre volt, sokan nem tudják, de egy személynek ugyan úgy ki kell fizetni a teljes apartman vagy szoba árát, tehát 100% felárral, jobb helyen csak 80%. Ez elindított bennem egy kis “nézzünk már utána a helyzetnek” lavinát, hogy mégis mi van a szinglik+utazás egyenlet kapcsán. Lesz róla poszt külön, mert nagyon érdekes téma.

Barista barátnőmmel egy újabb nemrég nyílt kávézót teszteltünk. A hely a Forest Café volt a belvárosban. A városnak ezt a részét nem ismertem eddig annak ellenére, hogy gyakran jártam már a környéken, de a mellékutcákban nem.

Érdemes a műemlék táblát is elolvasni
Érdemes a műemlék táblára is vetni egy pillantást

A hely berendezése érdekes, van saját hangulata bár a kávézó nagyon kicsi. Az asztal nem volt maximálisan tiszta, a kávét kihozzák az asztalhoz, rendelni a pultnál kell. Szokás szerint cappuccinót(tudom, kapucsínónak kéne írni, de nekem az annyira fura) kóstoltam, barátnőm eszpresszót, mert ezen lehet lemérni mennyire jó a kávé. Nos nekem ez kicsit erős volt és kesernyés, kellett bele a cukor. (A jól lefőzött cappuccinóba nem kell igazán.) Az árak az ilyen helyeknek megfelelő színvonalúak, nem mondanám kifejezetten drágának. Sok turista is megfordul a környéken, volt jövés-menés, de nem zsúfolt. A hely hangulatos, a kávé max.közepes. Azt még tudni kell, hogy a kávét ún. “naked” típusú szűrővel készítik. A hagyományos szűrőn ugye két kifolyó van, ezen nincs, tehát dupla erős kávét kapunk. Ezt véletlen fedezte fel barátnőm a wifi kódból, aztán ahogy szóba elegyedett az ott dolgozó baristával megerősítést nyert. Szóval ezért volt erősebb a kávé, de ezt külön előre nem mondják. Lényeg a lényeg van ilyen elkészítési technika, erősebb végeredménnyel.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Hónap végén kezdődött a hastánc workshop, melynek első napját kihagyni kényszerültem egy jó kis migrén miatt. De a többi nap nagyon jó volt!

Olvasok egy jó kis könyvet, Raphaelle Giordano –A második életed akkor kezdődik, amikor megérted, hogy csak egy van. Nyilván a cím ragadott meg, maga a könyv olvasmányos, regénybe bújtatott önsegítő könyv. Nem a nehéz fajtából, nem szorít a falhoz, olvashatod regényként, de nem maradsz kívülálló igazán. Ajánlom figyelmetekbe. Beszerzés: Libri Book24 (én innen rendeltem)

Augusztusban is sok minden vár még:

  • Múmia Kiállítás: erre nagyon kíváncsi vagyok, pár éve volt múmia kiállítása a Természettudományi Múzeumnak és imádtam, szóval amilyen hamar lehet, elmegyek (16-án nyit)
  • aug.20. -az idei országtorta is izgalmasnak ígérkezik
  • szeretnék strandra menni vagy úszni
  • ha nem megyek nyaralni, akkor beszerzek pár új bútort, lakást dekorálok
  • ebben a hónapban elmaradtak a fagyis helyek tesztjei, van pár még a listámon
  • lesz egy kis meglepetésem a 100 Facebook feliratkozás megünneplésére is, figyeljétek a blog Fb oldalát 🙂

Hogyan telt a július? Mit terveztek még a nyárra?

By:Szilvia

Tetszett a poszt? Kövesd a blog Facebook-oldalát, vagy a jobb alsó sarokban a “Követés” gombbal a WordPressen. A Bloglovin’-on, a Blog Gyűjtőn és az Instagramon is megtaláltok és követhettek!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s