ajánló, lifestyle, mitől volt jó

Mitől volt jó 2018. szeptember?

Vakargattam a fejem (nem nincs semmi baja fejbőrömnek), hogy mit is írjak erről a hónapról. Egy dolog volt benne állandó, a munka.

mitől volt jó 09-18.jpg

Ebből kifolyólag szinte semmire sem maradt időm. Egyszer csak azt vettem észre, hogy a naptár 30-t mutat. Hűű….!

A hónap első két hete a tanévkezdés rengeteg teendőjével indult. Új termet kaptam, amit alig pár nap alatt kellett belakni. Semmit sem találtam, nehéz volt úgy dolgozni, hogy mindent keresni kellett. Hab volt a tortán, hogy szeptember első két hetében Budapest közlekedése azon a környéken, amerre munkába járok, teljesen meghibbant. Ilyen hatalmas dugókat és késéseket még sosem tapasztaltam. Volt, hogy majdnem két óra alatt értem be… A szokásos buszos utazás bő fél óráról majdnem egy órásra is nőtt, a menetrendek felborultak, volt hogy 20 perceket álltam buszra várva, idegőrlő volt.

Az első két hét végén egy kisebb nátha is befigyelt, de szerencsére nem tartott túl soká, így túllendültem rajta.

Az időgazdálkodással kapcsolatos változtatásaimról már írtam az előző havi posztban, ennek hála kezelhető volt a sok teendő. Sokkal kevesebbet stresszeltem az újabb és újabb feladatok miatt, hatékonyan be tudtam osztani az időmet, így maradt időm esténként pihenésre. Nem dolgoztam este 11-ig, aludtam is (majdnem mindig) eleget. Szóval abszolút megérte gyűrűs kalendáriumra váltanom és kifizetni a tanfolyamot.

Szerettem volna elmenni a Koreai Kulturális Napokra, de ahogy látom nem volt baj, hogy nem indultam el aznap reggel. Hatalmas volt az érdeklődés, így már délelőtt kikerült a megtelt tábla. Egy csomó ember fagyoskodott kint, hogy bejuthasson. Ha engem kérdeztek, túl volt hirdetve az egész, nekem fura volt, hogy egy ekkorának tűnő rendezvényt ilyen pici helyre szánnak. Remélem jövőre nagyobb helyszínen rendezik meg.

A munka mellett az egyetlen állandó dolog a hastánc volt. Ismét jártam minden hétvégén, és nem bántam a kihagyást nyáron, mert ismét összeállt egy csomó minden a fejemben.

Volt kolléganőm esküvőjén vettem részt, talán ez volt a legkomolyabb esemény az egész hónapban. Csak a szertartáson, de így is remek volt a hangulat. Mielőtt azt hinné bárki, egyedülállóként esküvőre menni milyen rossz dolog, hát nem. Egy percig nem járt azon az agyam, hogy nekem is ott kéne már állni meg “jaj milyen rossz nekem”, hogy épp nincs párom.  Elmentem, hogy örüljek az ismerősöm örömének és ennyi. Nem kell ezt túlbonyolítani.

Szóval ez a hónap eltelt. Ennyi. Igazán izgalmas dolog nem történt, semmi extra helyen nem jártam. Dolgoztam-aludtam-dolgoztam-aludta-néha táncoltam. Az év leggyengébb hónapja volt ilyen szempontból.

Azért tegnap, a hónap utolsó napján tánc helyett kicsit kikapcsolódtam (a tánc számomra mozgás, ill. kőkemény agymunka), de most pihenni vágytam. Így elmentem a korábban már tervezett Word Press Photo kiállításra a Nemzeti Múzeumba. A helyszín új volt, kevesebb sorállással és talán kicsit szellősebb teremmel. A képek mindig jó figyelmeztetők számomra, hogy mennyire kényelmes is a mi nyugati, civilizáltabb (??) világunk. Hogy a hétköznapokban mennyire vakok vagyunk a valódi problémákra. Nagyon találóan használjuk egyre gyakrabban a “first world problem” kifejezést. Ha megnézitek ezeket a fotókat, garantáltan kicsit másképp fogjátok látni a mindennapi apróbb problémákat.

Mikor rákerestem az eseményre, láttam, hogy a Seuso kincs is átkerült a Nemzetibe, így legközelebb ezt is meg szeretném nézni. Ahogy mentem be a fotókiállításra, ott haladtam el a terem előtt, kicsit be lehetett látni az üvegen át. 🙂

dav
Igen, elég durva a képek egy jelentős része, szóval nem könnyed szórakozás ez sem, a Múzeum Kertet pedig felújítják, azért vannak a kordonok

Hazafelé a múzeumból még kedvem szottyant egy jó kávéhoz, így a Bálnánál lévő Bang&Olufsen kávézójába mentem (ez egy fejhallgatókkal, hangtechnikával foglalkozó cég, de kávét is árulnak). Korábban már próbáltam barista barátnőm ajánlására és tényleg az egyik legjobb cappuccinót adják itt.

bty

Itthon azért szórakoztattam magam esténként: elkezdtem nézni a Westworld sorozatot, az első évadot már ki is pipáltam, a második elején járok. A YouTube-on találtam egy számomra igen érdekes sorozatot, a BBC készítette két régésszel és egy történésszel. Edwardian Farm a neve. A tudósok egy teljes évet töltöttek egy Edward-korabeli angol farmon és kipróbálták az akkori tevékenységeket. Ne csak olyan kamerának megmutatjuk dologra gondoljatok, hanem belemerültek rendesen. Nagyon érdekes és egyben remek tükör ahhoz, hogy megértsük milyen könnyű és gondtalan életünk van a modern korban. Érdemes végignézni, mert könnyen emészthető, nincs történelem óra szaga, a szereplők is jól játsszák a szerepüket másrészt a BBC elég garancia a hitelességhez is. Létezik ebből a farmos sorozatból Tudor-korabeli és I. világháborús is. A Tudort már nézem, de valószínűleg az összeset meg fogom. Talán már említettem, hogy régész akartam lenni réges-régen, és pont ez a kísérleti régészet vonzott nagyon.

A következő hónap már eseménydúsabbnak ígérkezik, hiszen:

  • jön egy hosszú hétvége+az őszi szünet, sokkal több szabadidőn lesz
  • már megvan a jegyem a Tarja+Stratovarius koncertre (több mint 10 éve nem láttam őket)
  • születésnapom lesz 🙂
  • a Frida Khalo kiállítás még soron van
  • talán benézek a Glamour Blogger Days rendezvényére, vannak fenntartásaim, lehet írok erről egy külön posztot

Nyitókép: pixabay

Mivel telt nálatok az első őszi hónap? Remélem eseménydúsabban, mint nálam! 🙂 Találkozunk októberben ismét! 

Tetszett a poszt? Kövesd a blog Facebook-oldalát, vagy a jobb alsó sarokban a “Követés” gombbal a WordPressen. A Bloglovin’-on, a Blog Gyűjtőn és az Instagramon is megtaláltok és követhettek.

By:Szilvia

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s