ajánló, lifestyle

Cosmopolitan Blogger Days 2018 első kézből

A témával kapcsolatos előzetes véleményemet már olvashattátok, ahogy ígértem megnéztem  élőben is az eseményt. Ilyennek láttam.

blogger days 18.jpg

 

A második, szombati napra mentem, bár a számomra érdekesebb előadások inkább pénteken voltak. A munka nyilván fontosabb volt.

A helyszín: Groupama Aréna, hétköznapibb módon a Fradi focicsapat stadionja a Népligetnél. Aki nem pesti, vagy nem ismerős a környéken, hát nem a főváros gyöngyszeme ez a városrész. Némi gyaloglással kilyukadtam az aréna beléptető kapuinál. Minden kapu csukva, csak a szürke betonrengeteg. Majdnem a fél stadiont megkerülve jut az ember a látogatóközponthoz, itt rendezték az eseményt. A bejáratnál valaki épp vágóképeket készít ki tudja melyik csatornára. A bejáratnál hosszú pult, hostess lányok halloween tök méretű lila virág applikációval a fejükön fogadnak. Basszus, szegények! Ez volt az első gondolatom. Irtó hülyén állt rajtuk. Kedves fogadtatás, jegy leolvas, ruhatár pár lépésre, ingyenesen. A jegy mellé mindenki kapott egy nyakba akasztós pass-t, a nevével.

Lift, fel a 2. emeletre. Nagy tágas tér, jobbra székek, színpad, előadások. Balról indulva a támogató cégek standjai U alakban elrendezve. Az ablakokból teljes panoráma a stadion gyepére és lelátóira. Elég komoly résztvevő szám, de nem zsúfolt, kényelmesen el lehetett férni.

10 után érkezve ülőhely már nem igazán volt, de a hostessek készségesen jelezték, hogy itt-ott még akad pár szabad szék. Mindegy, nem akartam átverekedni magam egy fél soron az előadás alatt, így ottlétem első órájában álltam. Az előadások gyorsan váltották egymást, az előadók  pörgették a mondani valójukat.

A meghallgatott előadások egy kivételével színvonalasak voltak.

Tatár Csilla például eddig is nagyon szimpatikus jelenség volt, profi bemutatót tartott arról, hogyan indított TV adást a YouTube-on és nem vlogot. Őszintén mesélt arról, hogy mekkorát kockáztatott, alig egy év alatt mit ért el. Nem kertelt, ehhez bizony komoly anyagi befektetés kellett a bevételeiből (profi operatőr, vágó, hangmérnök stb.-t használ).

Az Instagram magyarországi felhasználói szokásairól beszélt a Crane képviselője, aki nagyon laza stílusban, de ugyan ilyen profin. Hallgattam volna még tovább is, de lejárt az ideje.

IMG_20181027_113328.jpg

Ezután egy olvasásnépszerűsítő témában kezdődött előadás, de nem bírtam már az egy helyben ácsorgást, így felmértem a terep többi részét.

A legtöbb márka, aki jelen volt, némi  termékbemutatót, fotózkodási lehetőséget nyújtott. Kint volt a most debütált NatureBox, náluk profi fotót lehetett készíttetni dzsungel háttérrel, a Barnangen-nél egy képkeretbe állhatott be aki akart és termékeikkel lehetett ismerkedni. Mivel tömeg volt épp a pultjuknál, csak messziről szemléltem. Energia italt és ice teát ingyen lehetett kóstolni a támogató cégeknél. A terem végében büfé részleg, péksüti, joghurt, kávé, szendvics volt fogyasztható. Egy kávét be is dobtam, meg némi limonádét, de vizet sehol sem találtam. Nem is vittem magammal, mert a stadionokba tudom, hogy se ernyőt, se innivalót nem lehet hozni, ehhez képest a ruhatár tele volt ernyőkkel és sokan hoztak vizet. Szívás.

 

A Rossmann részlegénél sminkelést tartottak, a Stabilonál filceket lehetett próbálgatni, inkább a gyerekek ültek itt. Ha DIY-kodni akart az ember lánya, akkor hajpántra lehetett színes virágokat ragasztgatni. Nem is tudom miért nem csináltam…? Ja tudom, a művirág gáz a fejen. 😀 Az Instax-nál szintén lefotóztak és kaphattál egy kész képet magadról. Középen a Cosmo fő fala, a képen is látható hatalmas méretű, vibráló színű papír virágokkal. OMG! Nekem ez már too much. A díjazottakkal, előadókkal itt lehetett fotózkodni később, de aki egy pillanatra képzeletbeli címlaplány akart lenni, beállhatott egy műanyag installáció mögé és már kész is volt. A hátsó részben volt még egy pultja a könyves Álomgyár kiadónak, ill. leghátul Workshopok felirat, de oda nem jutottam el végül. Úgy tudom, a workshopok egy része VIP volt, a meghívott bloggereknek (láttam itt-ott a beszámolókban). Mire körbe értem, épp egy kerekasztal beszélgetés folyt, Rubint Réka, Lara, Emci Beauty és még két másik ember részvételével. A Musical.ly applikációval szerzett követőkről. Röviden arról volt szó, hogy Schobert Lara ezen az appon a tinik között nagyon népszerű lett, anyuka nem is tudott róla mennyire (?), majd anya javaslatára a lányzó Insta profilját nyilvánosra állították és erről az appról az Instára 45 ezer feliratkozó jött át kb. 3 nap alatt. Míg a fia ugyan ezen az appon alig 1000 követővel bír csak. Az app nekem ismeretlen volt, tulajdonképpen playbackelni, zenére mutogatni lehet vele. Ez az része eléggé döcögött, leginkább azért, mert aki nem tud rendesen megszólalni, az ne menjen színpadra és ne szerepeljen. Vagy gyakoroljon előtte. Ennyi magyartalan mondatot negyed óra alatt rég hallottam. Persze kellettek a celebek, tudom.

IMG_20181027_113111.jpg

A díjátadó előtt felszabadult hely, így végre le tudtam ülni. Nem mondom, jól esett már ennyi idő után. Még mindig az Insta volt a téma, mit mutassunk Storyban és mit a profilon. Ebben túl sok új nem volt számomra, inkább csak megerősített.

A műsorvezető Steiner Kristóf volt, aki szintén vérprofin vezette a napot, energikussá és élővé tette a rendezvényt. Kristófot még a ViVA Tv délutáni beszélgetős-betelefonálós műsoraiból ismertem meg, tini korom fontos emléke, hiszen ment a TV (YouTube még nincs), hogy halljak zenéket, közben pedig ő vagy Lilu beszélt hozzánk. Ez ma már annyira hihetetlennek tűnik, igaz?

IMG_20181027_113428.jpg
Épp Tatár Csillát ostromolja a nagyérdemű

Eljött a díjátadó, érezhetően jobban felbolydult a tömeg, a többség a színpadhoz gyűlt. Elég gyorsan pörgetve osztogatták a díjakat. Elmondták a jelölteket, majd azt, hogy ki adja át a díjat és milyen plusz nyereményt kap a díjazott. Leginkább az év beauty bloggere díj érdekelt, ahol személy szerint Lollyt esélyesnek tartottam, végül Kertész Kriszta a Green Veda-val hozta el. Őt is rég követem, teljesen megérdemelten nyert. Nagyon meghatódott, látszott, hogy nem számított az elismerésre.

IMG_20181027_122259.jpg

Az év férfi influencere, juj milyen meglepő, Dancsó Péter lett, aki nem tudott eljönni, ahogy Fődös Zé sem, de videóüzenetben köszöntötte a jelenlévőket. Azért az vicces volt, hogy Dancsó nevének puszta bemondása is nagyobb ovációval járt, mint bárki ünneplése a nyertesek közül. A többi nyertes egy részéről eddig nem is nagyon hallottam, vagy nem követem őket, így nem tudom ki mit tett le érte az asztalra. Viszkok Fruzsi idén az év beauty vloggere lett, igen vicces/ciki jelenet közepette vette át a díjat. A díjátadó előtt Sabján Johanna kérte a jelölteket, hogy fáradjanak a színpadhoz közelebb eső, első részbe, hogy ha szólítják őket, közel legyenek.

Kristóf felkonferálja a győztest, íme:

 

Majd kínos keresgélés következik. “Itt van Viszkok Fruzsi? “;”Én úgy tudom eljött, itt van ma”. Kristóf már keresi a mikorfon segítségével, próbálja viccesen tenni, menteni a menthetőt, hogy a díjazott sehol. Aztán Kristóf kiszúrja, hogy Fruzsi szalad a terem hátsó részéből, hogy ne legyen kínos csend amíg a színpadra ér, ami elég nagy távolság, Kristóf átvált sportkommentátorba “Gyere kislány” és hasonló vicces mondatokkal törve meg a helyzetet. Le a kalappal a profizmusa előtt. Végül átveszi a díjat.

A díjátadó előtt még hallhattunk egy előadást a Global Social Media Awards 2019-ről melyre december 1-től bárki nevezhet a profiljával, de a Cosmo közönség kedvence díj nyertese automatikusan bejut a döntőbe és képviseli hazánkat.  A videót megtaláljátok a blog Facebook oldalán, a nyertes Alexy Vivien. Amikor a jelöltek között korábban megláttam a nevét és azt mondtam, hogy van, aki rettentő sztereotip képet közvetít a fiatal lányok felé, nos, igen, rá gondoltam. Mégis, mivel a közönség (=18 év alatti tinilányok) őt küldik képviselőnek. No komment.

A díjátadó után még közös csoportkép készült, a díjazottakkal lehetett pár szót váltani még a Cosmo virágdíszes display-e előtt és jött az ebédszünet.

IMG_20181027_125157.jpg
Az év beauty bloggere 2018

A teremben ekkorra már rettentő meleg volt, nagyon szomjas voltam, így alig vártam hogy valahol vízhez jussak. A fejem is fájt már, mert nem ettem semmit ill. mire oda kerültem már elfogyott minden. Elnézve a délutáni témákat már nem találtam olyat, ami miatt feltétlen maradnom kellett volna, így részemről ennyi volt ez a rendezvény.

Az előadások érdekesek voltak, láttam egy-két ismert arcot, de beszélni nem beszéltem senkivel, nem volt rá igazán lehetőségem. Nekem elég kimértnek tűnt mindenki. Nem volt senki nagyképű, de nem sok őszinte mosolyt láttam. Inkább azt vettem észere, hogy mindenki mindenkit csekkol: tetőtől talpig ruhát, sminket, ki lehet? fontos-e? Ennyiszer rég szkenneltek be pár óra alatt. Fura volt ez az egymás nagyon bámulgatása dolog. Akik ismerték egymást kisebb csapatokba verődtek, de nem igazán láttam az ingert, hogy megismerjék egymást a bloggerek/vloggerek stb.

Ugyan ezen a hétvégén rendezték a Beauty Forum-ot a Millenárison, és még morogtam is magamban, hogy miért van a kettő egy napon, mert érdekelt volta. Láttam Krémesen Szép az élet Insta storyjában pár képet és őszinte leszek, bánom, hogy nem oda mentem. He-he!

Nekem ez az egy alkalom elég volt ebből a rendezvényből, olyan sokat nem gazdagodtam tőle bloggerként, amit eddig is tudtam, abban csak megerősített, Instáról kaptam pár új infót és kb. ennyi. Kicsit hiányoltam, hogy a cégek se egy termékmintával, se egy szóróanyaggal nem dobták meg a nagyérdeműt. Korábbi években pl. mindig volt goodie bag, idén semmi.

Úgy érzem, nem vesztettem semmit, hogy korábban nem vettem részt ezen a rendezvényen. Ha szerettek fotózkoni, élőben látni a kedvenceiteket, akkor nektek való a rendezvény, de inkább úgy láttam, hogy a virtuálisan szövődött kapcsolatokat itt lehetett áttenni személyes síkra egy bizonyos ismertségi szint felett. Nyilván, aki már elért egy kellően nagy követő számot, jól profitálhat abból, ha elmegy egy ilyen eseményre, de “kis” vagy “kezdő” bloggereknek nem akkora dolog szerintem. Ismét elhangzott az az okos mondat, hogy ma már kár blogolásba kezdeni, úgysem fogsz akkora sikert elérni, mint aki elég korán kezdte. Köszi, ezt hagy döntsük el mi, szerintem. 😀

Ez a sok fotózkodós fal meg csak egy dologra jó igazán: ingyen reklámozhatod az adott céget vagy terméket. Pont ezért nem álltam be sehová.

A díjátadóhoz még egy kis adalék. Az elején, amikor bemutatták a zsűritagokat, folyt némi diskurzus, hogy mennyire nehéz dolga volt a zsűrinek bla-bla… A megkérdezett két ember férfi volt, akik elmondták, hogy sok volt a női téma, és hogy könnyebb legyen ! bevontak női kollégákat is a döntésbe. WTF? Most akkor ki döntött a díjakról? Mert így tulajdonképpen fogalma sem lehet az embernek, hogy a döntést ki és milyen alapon hozta. Ráadásul, amikor nevez valaki, annak tudatában teszi, hogy ismeri a játékszabályokat. Sehol sem olvastam, hogy “további meg nem nevezett személyek bevonásával fogunk majd dönteni”. Talán okosabb lett volna eleve a témához jobban értő, lehetőség szerint női szakértőket bevonni.

Köszönöm, hogy végigolvastátok, remélem találtatok benne hasznos információkat!

By: Szilvia

Tetszett a poszt? Kövesd a blog Facebook-oldalát, vagy a jobb alsó sarokban a “Követés” gombbal a WordPressen. A Bloglovin’-on, a Blog Gyűjtőn és az Instagramon is megtaláltok és követhettek.

4 című bejegyzés “Cosmopolitan Blogger Days 2018 első kézből” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Szia!
    Nem olvasom meg tul regota a blogodat, de ennek a cikknek (is) nagyon orulok! Ugy erzem, h eleg realis kepet kaptam a segitsegeddel az esemenyrol. Sosem tudtam igazan, h mirol szol, kihagyok-e egy nagyon fontos dolgot az eletembol vagy sem. 😀 Plane, hogy egy ideje mar nem Magyarorszagon elek, egyre kevesbe vagyok kepben, h ki-kicsoda. De mindig is motoszkalt a fejemben, ha egyszer otthon lennek eppen amikor ez az esemeny van, elmenjek-e ra? (Abban biztos voltam, h csak emiatt nem fogok hazarepulni, amikor amugyis keves szabim van.) Talan egyszer, ha tenyleg ugy alakul majd, szemelyesen talalkozni, kapcsolatot apolni masokkal.
    Koszi a hasznos cikkert! Tovabbi szep napot/estet neked!
    Mimi

    Kedvelik 1 személy

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s