ajánló, makeup

Essence Ho!Ho!Ho! limitált paletta

Egyre ritkábban nyűgöznek le a drogériás márkák limitált kiadásai, de az Essence ezúttal valami egészen érdekessel rukkolt elő. Az első képet Lolly Instáján láttam, másnap pedig megakadt a szemem ezen a szépséges ünnepi palettán. Nézzétek mit tud!

btr

A paletta játékos neve önmagában is nagyon tetszik, a szín hivatalosan a Jingle all the way nevet kapta.

Szokatlanul egyszerű, mégis a barna kartonnal nagyon természetes hatású a csomagolás. Nem volt még papírdobozos palettám soha. Belül műanyag tokban találhatóak a festékek. Igazából amikor megláttam a teszterek színét megálltam, “hűha, ez nem rossz”. Aztán belenyúltam és erősen pigmentált, krémes festékek fogadtak. Néztem is hogy, ez “tényleg az Essence paletta tesztere”? Nem valami másban tapicskolok? A kezemre húzva a festék álomszép volt, kb. egy perc alatt el is döntöttem, jön, még úgy is hogy az ára pontosan annyi, mint egy Sleek palettáé. A kettő azért elég messze esik egymástól minőségben alap esetben.

A paletta 9 színt tartalmaz, mind barnás-arany-mályva-lila színek és meleg tónusúak. A színek  a komfortzónámon kívül estek, bár a Pupa Hot flame palettája már azért elmozdulás volt ebbe az irányba. A színek bizonyos mértékben hasonlítanak is arra.

btr
A festékeket egy műanyag fólia védi

A színek között vannak matt, szaténos és fényes színek plusz egy glitterbomba a bal alsó sarokban. A színeknek nincs külön nevük, vagy számuk.

Nappali fényben

 

btr
Esti lámpafénynél

A festékek némelyike kicsit becsapós, van a tetejükön egy “marketing réteg”, tudjátok az a vékony nagyon szép valami, ami alatt gyakran egy egésze más szín fogad. Ebben a jobb alsó is ilyen volt. (lásd a felső nappali fényben készült képet, ahol még érintetlen a teteje)

A szemhéjpúderek állaga krémes, szinte teljesen olyan, mint a Sleek palettáké, de ez jobban morzsálódik, hullik. Mind felvételnél, mind a szemre történő felhordásnál. Elég sok anyagot kell söprögetni a szem alól.

btr

btr

A festékek mindegyike erősen pigmentált, ami drogériás terméktől elég jó színvonal. Nincs benne kifejezetten gyenge szín talán csak a jobb alsó, ami egy picit kevésbé pigmentált. Világos, highlighter szín viszont kevés kerül bele. Igazán csak a két fényes arany és bronz.

A lilás-mályvás színek nagyon szépek benne, a matt földszínek, intenzív barnák, rozsdavörösek is jól el lettek találva.

A kellő fedéshez elég sok festéket kell felvinni (egy része ugye eleve lepotyog). Szépen lehet satírozni minden színt (a glitterest most kivenném az egész képről), a satírozás hatására a színek fakulnak valamelyest, így igényel még egy újabb réteget. Ha sikerül jól összedolgozni, akkor nagyon szép az eredmény, meg sem lehetne mondani, hogy egy relatíve olcsó palettával jött ki a végeredmény. A Pupa Hot flame színei köszönnek nekem vissza benne, ha azt drágának találjátok, jó olcsóbb alternatíva lehet, persze megfelelő kompromisszumokkal.

Tartósság: korábban az Essence-t pont a gyatra tartóssága miatt nem vettem, mert nap felénél összegyűlt egy csíkba, vagy eltűnt a szemről. Azóta szerencsére sokat javult a minőség, majdnem kibír egy egész napot, igaz a színek veszítenek valamennyit az intenzitásukból. Főleg a sötétebbek. A fényesebbek jobban tartják magukat.

IMG_20181222_121647.jpg

Legalább a legutóbbi Kiko pirosítót is meg tudom mutatni élőben

 

 

A színek összeállítása jól sikerült, változatos sminkeket lehet vele készíteni, az egyszerű aranytól az izzó barnáson át, a lilásig. Abszolút trendszínek kerültek bele. Nekem egyedül a glitteres a kakukktojás, azzal nem tudok mit kezdeni. Hétköznapra túl sok, esti programom meg nem volt, ahová feltehettem volna. Majd szilvesztere elteszem, de ha extra csillogásra vágytok, hát az is van benne. Ez a szín arany giltter, van benne zöld, bronz szemcse is, így olyan hatást kelt, mint a karácsonyfán lévő díszekről visszaverődő fény. Elég szúrós érzet volt, amikor a mintát húztam, szóval szemhéjon sem biztos, hogy olyan kellemes lesz.

btr
A mintákat NYX alapra vittem fel

A szemem nem irritálta a festék, lemosni könnyű. Alapot mindenképp igényel a használata.

Szerintem összességében ez egy jó paletta lett, nem bánom hogy megvettem. Ha ilyen árkategóriában keresetek, akkor érdemes lecsapni még rá, bár nagyon elkapkodták a most karácsony előtt. A festékek 1 g súlyúak, ha azt veszem, hogy a márka mono szemfestékei 549 Ft-ba kerülnek, ebben  9 db ilyen van, akkor már nem olyan sok az a 2799 Ft érte.

Hogy tetszik az Essence ünnepi paletta? Megvennétek? 

By:Szilvia

Tetszett a poszt? Kövesd a blog Facebook-oldalát, vagy a jobb alsó sarokban a “Követés” gombbal a WordPressen. A Bloglovin’-on, a Blog Gyűjtőn és az Instagramon is megtaláltok és követhettek

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s