ajánló, lifestyle

Tinder Tündér akcióban-tapasztalataim a társkereső appon

Belevetettem magam a sűrűjébe és megnéztem mit is tud ez a híres-hírhedt applikáció, amelyről elsőre mindenkinek az jut eszébe, hogy egyéjszakás kalandot lehet keresni vele.

Vajon több van benne vagy megérdemli a rossz hírét?

tinder tündér

Nagyon óckodtam ettől a tőlem elég távol álló mobil alkalmazástól, de ne legyek már a jó elrontója, szóval lássuk mi ez! Valahogy így voltam a témával, amikor elkezdtem.

Hogy működik?

Play áruházból ingyenesen letöltöd a Tinder app-ot, Facebook fiók szükséges hozzá, innen húzza át a fotóidat (profilképeidet) és a életkorodat. Ezt később szerkeszteni tudod, ha más képet szeretnél magadról. Pár kattintás, beállíthatsz 6 képet, azt hogy milyen nemű társat keresel, beállíthatod az életkori tartományt és a távolságot. Lehetőséged van max.500 karakternyi leírást adni magadról, ha akarsz, de ez sem kötelező. Ha szeretnéd, csatolhatod az Instagram fiókodat is, de opcionális, alapesetben nem köti össze. A beállítások bármikor módosíthatóak.

Miután pár perc alatt elkészültél, rányomsz a képernyő felső közepén lévő tűz ikonra és kezdődhet a jól ismert jobbra-balra pöccintés. Az app feldobja a lehetséges jelölt képét a keresztnevével és ha megadta az életkorával. A kép felső részén lévő fehér csíkok a feltöltött képek számát jelölik, erre tappolva lapozhatsz. A döntés nagyon egyszerű, vagy balra vagy jobbra húzod a képernyőt. Balra nem, jobbra igen. Vagy a kép alján lévő x-re vagy szívecske ikonra nyomsz. Ha a másik korábban már bejelölt téged, egyből üzenetet kapsz, felugrik egy képernyő, ez a “match”, innentől beszélgetést kezdeményezhetsz újdonsült pároddal. A többi már rajtatok áll.

Ha mégsem szimpatikus a pár, akkor egy gombnyomással szét lehet válni és ennyi volt. Szóval full egyszerű, semmi IQ-t nem igényel, egyszerű döntés és kész.

Milyen előzetes feltevéseim voltak?

Nyilván mivel az egyéjszakás kalandokról elhíresült az app, volt bennem némi para, hogy majd jönnek a disznó üzenetek, de nem.

Az a nagy helyzet, hogy a Tinder felhasználói teljesen jól alkalmazkodtak az app jellemzőihez és ki egyértelműbben, ki kevésbé, de jelöli/üzeni, hogy kit/mit keres.

Sokan például odaírják a leírásba, hogy tartós kapcsolatot keresnek. Máris el tudod dönteni, hogy ő kell-e vagy mást akarsz. Személy szerint jelöltem, hogy ez utóbbit preferálom, és válogatásnál mindig megnéztem, hogy ki mit keres.

flower-151829_1280.png

Hogyan szűrheted, mi alapján látod, hogy ki az aki inkább alkalmi partnert keres?

 • profilképén félmeztelen, fürdőruhás, alsónadrágos sok bőrt mutató képet látsz
 • a képen a testbeszéde, a pózolás módja is sokat elmond
 • ágy szélén ül/fekszik
 • a leírásban egyértelműen megadja, hogy alkalmi partnert keres
 • a leírásban burkoltabban, de leírja, hogy mit keres

A kép ennél jóval árnyaltabb, a felhasználók nagyon széles köre megtalálható a Tinderen. Ennek felismeréséhez elég volt pár nap is. Tehát az első tézis meg is dőlt. Lássuk a többit!

Archetípusok a Tinderen

Bizony, bizony a feldobott képek alapján egy idő után rájön az ember, hogy milyen férfitípusok vannak itt jelen.

 • az izomagy: edzőtermi fotó, feszíti az izmait ezerrel, esetleg a feje nem is látszik, csak a kockás hasa, vagy ugyan ez tengerparton
 • állatmániás: már az első képen a kutyáját/macskáját/lovát ölelgeti, puszilgatja, minden képén ott a házikedvenc (szólok, te csak utána fogsz jönni a sorban, nyugi)
 • az idióta: valamilyen nagyon elborult kép, amit ő viccesnek gondol
 • a perverz: a profilképén nem ő, hanem egy a szexuális érdeklődésére utaló tárgyat látsz mint bilincs, korbács stb.
 • a lúzer: a képen egy rakás szerencsétlenségnek tűnik, látszik, hogy millió egy megoldatlan problémája van, behúzott nyak, igénytelen külső stb.
 • az extrém sportoló: a képein valami nagyon spéci sportot űz: sziklát mászik, repülőből ugrik ki, karatézik, rafitingol, hegyet hódít meg stb. Persze lehet, hogy életében egyszer csinálta csak, de a képek alapján úgy tűnik, ilyen az élete.
 • a macsó 1: valamilyen nagyon férfias elfoglaltság látszik a képén: vadászik, íjászkodik, lő, súlyt emel stb.
 • a macsó 2: izompóló, izoming, bor a kezében valami fancy helyen vagy yachton
 • a zenész: a képén kedvenc hangszerével van lefotózva vagy stúdióban, fellépés közben
 • a sugar daddy: egyértelműen megadja a leírásban, hogy “igényes fiatal hölgyet támogatna, aki elkíséri utazásain” és hasonlók, a képein ő maga nem látható, de nagyon extra autók, tengerparti képek igen

Az igazat megvallva az első negyed órában csak röhögtem a hülyébbnél hülyébb képeken. Az összes jól kinéző pasi szinte mind külföldi volt. Szerintem ez sokat elmond a hazai állapotokról. Egy idő után már a nevet nem is kellett nézzem, a külföldi pasikból sokkal több önbizalom, tartás, harmónia sugárzik a legtöbb esetben, kevésbé tűnnek fáradtnak, megviseltnek. Jó kis korrajz ez is.

A külföldiekkel érdemes óvatosnak lenni, a legtöbb turista vagy legénybúcsún van és egyértelműen alkalmi partnert keres. (Kivéve, ha erre hajtasz, de még akkor is jobb vigyázni.) Ha fővárosi vagy, akkor különösen figyelj erre.

Személy szerint nagyon megszűrtem  pasikat (barátnőm szerint nagyon válogatós vagyok). Az volt az alap, hogy ha ránézek a képére akkor el tudjam képzelni, hogy szóba elegyedek az illetővel, jó ránézni, nem tűnik full sötétnek. Aztán megnéztem a leírást, már ha volt. Azért sem nyomtam mindenkire automatikusan, mert nem akartam sok felesleges üzenetet kapni.

Tegyük fel, van találatod. Elsőre azt hittem, majd záporoznak az üzenetek, de nem feltétlenül. Sokan csak fél nap után veszik fel a kapcsolatot. Ja, igen, alfa énemet félre téve mindig megvártam, hogy a pasi kezdeményezze a beszélgetést, bár lehet pont nem ezen az appon kéne a szabályokhoz ennyire ragaszkodni.

Alapelvem volt még, hogy csak olyannal vagyok hajlandó személyesen találkozni, akiről némi beszélgetés után meggyőződtem, hogy érdemes is. Az időm kevés és drága, nem akarom felesleges körökre vesztegetni. Ezért is szűrtem olyan szigorúan. aztán persze az első komolyabb jelentkezőnél ez megdőlt.

Úgy tudom a pasik máshogy szűrnek. Szinte minden kicsit is jó nőre rányomnak és ha találat van,akkor jön a második körös szűrés. Nyilván férfi oldalról nézve ha ott van 10 lehetséges csaj, akkor rangsorol és csak annak ír, aki tényleg nagyon bejön neki.

Létezik olyan is hogy szuperlájk, ilyenkor a képernyőt nem balra, hanem felfelé húzhatod, erről azonnal értesítés kap a másik illetve ha te ilyet kaptál valakitől. Ne örülj, ha ilyet kapsz elsőre, gyakran valami perverz idióta próbálja így felhívni a figyelmet magára.

A kategóriába nem sorolható, de nagyon gáz:

(néha vicces felhasználók tárháza jön most, a teljesség igénye nélkül).

A fegyvermániás: a képen valamilyen fegyverrel pózol. Automatikuson balra húzom.

Az apukák: most komolyan  a Tinderre a gyerekeddel közös képet teszed fel? Nope. És nem azért, mert baj ha gyereke van, hanem mert elvből nem tenném ki a gyerekemet ilyennek. (Írja oda a leírásba, ha akarja jelezni).

A munkamániás: munkahelyi fotó az egyterű irodából, az étterem konyhájából stb.

A kamu gazdag: valamilyen sportkocsiban ülve van lefotózva, de a többi képből kiderül, hogy tuti nem az övé.

A pénzes csávó: az összes képén látszik, hogy ki van tömve, autó, yacht, karibi út képei, drága óra.

A vallásos apuka: no ez volt eddig a kedvencem, apuka a fiával térdelve imádkozik, ez a profilkép. A Tinderen. No komment. Nem, nincs semmi bajom ha valaki vallásos, csak szerintem ez pont nem ide való.

Az alkesz/drogos: a képén full részeg vagy szív valamit.

A nagyon közeli arcképes: fú, ezektől kiráz a hideg. Az igazi  tíz  centiről lőtt arcbamászós szelfi. Általában nem a jóképű fickók fotózzák így magukat.

A napszemüveges. Hogy véletlenül se lásd az arcát. Vajon mit takargat?

A doki/tűzoltó/rendőr stb. egyenruhás: ez szerintem aranyos, legalább tudom, hogy büszke a munkájára. Meg persze kihasználja, hogy az egyenruhára sok lány bukik. Sajnos én nem.

A sokkal öregebb: a képen 35 évet ír az app, de egyértelműen egy tízessel öregebb és gyakran nem is túl vonzó az illető.

Nincs profilkép: Egy appon, ahol képek alapján dönt az ember.

A csoportképes: döntsd el, vajon melyik lehet ő. Balra.

Ebből a nagyszerű felsorolásból is látszik, hogy bizony a Tidneren megtalálható a társadalom széles rétege,a kereslet-kínálat elég széles. Szóval aki eddig azt hitte, itt jellemzően fiatalok és gyors kalandot keresnek, hát nem. Szóval ilyen szempontból jó, hogy szélesebb körből lehet válogatni, mint elsőre hittem.

Hátrányai: csak a kép alapján ítélünk szinte és minket is a feltöltött néhány képünk alapján választanak ki. Tényleg első benyomásos a dolog, bár azt észre vettem, hogy egy-egy pasi képét többször is feldobja, ha balra húztam, ha mégis rányomok gyakran bejön a match, azaz ő már korábban kifejezte tetszését. A kezdeti kellemetlen érzés eltűnt és tényleg csak képeket láttam bennük nem az embereket-és ez olyan rossz még így is.

Ha nem elég jó képeket teszel fel, az esélyeid nem jók. Ez tuti. Személy szerint szándékosan nem tettem fel kihívó vagy sokat mutató képet, inkább olyan cukit, ezzel is lehet ugye jelezni, hogy nem a one-night stand-re hajtok.

Hátrány még, hogy nagyon húspiac jellegű, eltárgyiasítja a másik embert, emiatt azért vannak bennem kellemetlen érzések. Tényleg egy gombnyomás. Azért emögött is milyen pszichológia van: egy leheletnyi ujjmozdulattal hatalmad van eldönteni, hogy ki jöhet és ki nem.

Igyekeztem mindvégig nagyon lazán állni az egész apphoz, semmi extrát nem vártam, inkább a kíváncsiság hajtott. Közben sokat nevettem a képeken vagy a leírásokon.

Az első találkozóm két hónappal a regisztrációm után volt, igaz előtte egy hónapig szinte fel sem mentem, így mondjuk egy hónap. Szigorúan szűrt feltételek mellett. Szóval év utolsó napján rámírt, három napig non-stop chateltünk, megbeszéltünk egy találkát is, nem randit. Erre az árnyalatnyi különbségere felhívnám a figyelmeteket, mert  hiába az egyértelmű szimpátia az appnak hála, a legtöbben inkább “első találkozónak” vagy beszélgetésnek hívják az első összejövetelt, nem randinak. Szóval inkább csak terep felmérés, eztán eldönti mindenki mit akar. Nálam a sok izgulás ellenére az első találka olyan nullás lett, volt benne jó és volt benne rosszabb élmény is. Jó volt, hogy a srác nagyon illedelmes volt, normális, érdeklődő volt, próbált minél többet megtudni rólam. Elég sokat kérdezett, néha már-már úgy éreztem, mintha egy vizsgán lennék. No, ez már nem volt olyan jó. Leginkább az érdekelte, mikor fejezem be a munkát és utána mennyi időm marad a magánéletre. Aki rendszeresen olvas, már tudja, hogy az én munkám nem ér véget ha kiteszem a lábam az iskolából és van hogy este 10-kor is van dolog. A kávézgatás után még sétálni is elmentünk a hideg ellenére, elkísért a villamosig (ezt a mai napig nem értem, hogy ha nem jöttem be annyira,akkor miért jött még velem), végül elég biztatóan puszival köszönt el. Aztán este írt, hogy bár jól érezte magát, nem szeretne ennél többet. Egyetértettem, nem volt meg az az összhang élesben, mint amit a beszélgetéseink alapján éreztem. Másrészt a magasságáról tuti lódított, azt írta 170 cm, én 163 vagyok, de lapos csizmában is szerintem egymagasak lehettünk, sőt ha kihúzom magam, akkor több is. Khm. Azért érdekes tapasztalat volt, mert kifejezetten szimpi volt írásban, élőben meg egy olyan fura hátulról jövő negatív feelingem volt végig, amit nem értettem, minta egy falat emelt volna, szerintem még nem  volt túl a régi sérelmein, amit levettem ebből. Summa summarum: biztató előjelek mellett is simán zátonyra futhat egy ismeretség, és nekem ebben az volt a nehéz, hogy napokig csigázza magát az ember, aztán koppan. Persze ez is a “játék” része, de ezt szerintem nehéz tudatosan kezelni, hiszem érzelmekről van szó mégis csak.

A fogszabályzó kizáró ok?

Ezt a végére hagytam, mert végig ambivalens érzések voltak bennem ennek említése-nem említés miatt. Nos, a képeimen nem látszik, hogy van, mert annyira még nem egyenes a fogsorom, hogy azzal telibe mosolyt nyomjak. A leírásban először nem adtam meg, hogy van. Így jöttek is a találatok. Az első srác, akivel találkoztam, nos neki elmondtam mielőtt találkoztunk írásban, gondoltam, ha ez gond, még meggondolhatja magát. Aztán nem tudom, hogy végül emiatt vagy más miatt de ugye nem lett további találka. Ezután elgondolkoztam, mert nem volt jó érzés, hogy ezt rejtegessem, taktikázzak, hogy mikor mondom el, kicsit hülyén is éreztem magam attól, hogy most akkor mikor mondjam meg, ha már szimpi vagyok és kicsit behúztam a csőbe, az olyan félig-meddig átverés. Szóval fogtam magam és őszintén és viccesen leírtam a leírásom végébe, hogy van és kompenzációként megemlítettem a hastánctudásomat is, hogy mégis legyen valami. És ezután elkezdtem újra pöccintgetni. Totális kudarc, hogy így mondjam. Egy este alatt összejött kb. 4-5 új párom, pár óra múlva azonban eltűnt mind, ha ott volt a fogszabályzó említése. Amíg nem volt, akár hetekig is ott lehetett a párom, még ha nem is írt. Tehát, amint elolvasta match után, offolt. Sokat mondó szerintem, mert egyértelmű volt a váltás a foxi említése után. Szóval nem éri meg 100%-ban őszintének lenni. De úgy vagyok vele, nem akarok trükközni, ha valaki csak ennyit lát a másik emberből, valószínűleg a legszebbnek tűnő lányban is fog előbb-utóbb találni valami nem oda illőt. És ez csak egy fogszabályzó. Képzelem mennyi esélye lehet itt mondjuk valamilyen testi hibával, nem klasszikus külsővel megáldott egyénnek. Amíg oda írtam a zenei ízlésem, nos, a heavy metál is riasztja a pasikat, csak szólok. Sorry not sorry. Én bizony szeretném, ha tudna velem koncertje jönni, szóval mondjuk egy rap rajongónak ez talán jobb előre tudni.

Szóval ha úgy döntötök regisztráltok, ezekre számítsatok és tényleg nem érdemes véresen komolyan venni a tinderes társkeresést.

Részemről ennyi elég is volt ebből a dologból, le fogom szedni a telefonomról és maradok a klasszikusabb, spontánabb ismerkedési módoknál.

Ez itt a szokásos kérdés helye, de inkább nem kérdezem meg, hogy kipróbálnátok-e? 😀

Természetesen szívesen várom a véleményeteket ahogyan eddig is.

By:Szilvia

Tetszett a poszt? Kövesd a blog Facebook-oldalát, vagy a jobb alsó sarokban a “Követés” gombbal a WordPressen. A Bloglovin’-on, a és az Instagramon is megtaláltok és követhettek

 

 

5 című bejegyzés “Tinder Tündér akcióban-tapasztalataim a társkereső appon” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Csaladban a lanyunk tinderezett, miutan kiheverte a szakitasat. Rendkivul elvezte azt a nehany hetet, nagyon elfoglalt volt munka utan a talalkaival, hetvegen sem lattuk tul sokat. Aztan az egyik talalkabol randik lettek es a tinder letorlodott a telefonjarol. Anyakent sikeresnek mondom a tinderes ismerkedeset, mert tokeletes matchnek bizonyul a fiujaval, es remeljuk idovel ellovagolnak a naplementebe. 🙂
  Nehany baratunk fent van tinderen, neha megy a sikertelensegek nevetgelos megvitatasa. Kicsit azt varom, hogy mivel eleg sokszor osszefutunk a hobbinkbol adodoan egy rovid idore, talan osszefonodik egy par ezek kozul a figurak kozul, es azon aztan lehetne nevetgelni egy-egy sorozes alkalmaval.
  Az altalam latottak talalkoznak a tapasztalatoddal: minel elfoglaltabb elete van valakinek es kicsit is elter a normaltol, annal nehezebb tarsat talalnia.

  Kedvelik 1 személy

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s