ajánló, lifestyle, mitől volt jó

Mitől volt jó 2019. február?

Véget ért végre a tél, aminek nagyon örülök és örömmel vetem bele magam a nagyon izgalmas tavaszi időszakba. Addig is nézzük, mi mindennel telt nálam a február!

mitől volt jó 19-02.jpg

Ez a hónap kevésbé a szórakozásról szólt, inkább a munka vette át a főszerepet.

A hónap eleje rengeteg próbával indult az egyre közelgő hastánc gálaestre. Úgy nézett ki a hetem, hogy hétfőn próba, kedden próba, aznap még egy szülői értekezlet, majd szombaton egész nap próba. Ez a szombati egy nagyon izgalmas próba volt, akkora helyen gyakoroltunk, mint a későbbi színpad, ahol egy mukkot sem volt szabad szólni, olyan fegyelemmel kellett lenni, mint a seregben. Még itt is tanultunk új dolgokat, a finálét kezdtük betanulni. Úgy alakult, hogy a magasságom miatt sokszor pont a színpad közepére fogok kerülni, ami elég para, de kihívás is.

Készül a ruhám is, ami szintén sok feladatot adott, újabb dekorációs anyagokat kellett vennem, ami nem is egyszerű feladat, ha jó áron és megfelelőt szeretnék. A textilboltok furcsa, kissé múlt századi hangulatot idéző világába is érdekes volt belecsöppenni.

A munkahelyemen farsangra készültünk, ami sok stresszel járt ezúttal, nehéz együtt dolgozni olyan emberekkel, akik minimális erőfeszítést sem képesek tenni egy közös cél érdekében. Ez eléggé kiakasztott, de magát a stressz jobban kezeltem, mint korábban.

Végre eljutottam fodrászhoz, már rettentően kezelhetetlennek éreztem a hajam. Növesztem továbbra is, főleg a gáláig, nyárra lehet kicsit visszavágatok belőle.

Fogszabályozás ügyben is nagyon örültem, hogy végre beülhetek a székbe, mert kerek egy hónapja lógott egy alkatrész a dróton, amit most végül levett a doktornő. Legközelebb majd csak április elején kell mennem és végre kifizetem az utolsó részletet is, ami nagy megkönnyebbülés. De a spórolás nem ér véget…

Mert hónap vége felé jött az értesítés, hogy bekerültem a Bárczi szakirányú továbbképzésébe autizmus szakra, amire még tavaly nyáron adtam be a jelentkezésem. Szóval tandíjra folytatom a gyűjtögetést ezután. A hír elég komolyan befolyásolja az évemet, szeptembertől minden pénteken és szombaton egész nap a főiskola padját fogom újra koptatni. Munka mellett tanulni, hát ez is eljött. Másfél kemény év lesz, híresen nehéz szak, de nagyon magas a színvonal. Úgyhogy kötöm azt a bizonyos nadrágot…

A nátha betámad

Ebben a hónapba kétszer is sikerült megbetegednem, először csak egy olyan nagyon felületes nátha, kicsi torokfájás, kicsi orrfújás, kicsit vacakul vagyok, de ez egy egész hétig. Aztán ez elmúlt és jött egy újabb, amitől sikerült begyűjtenem egy jó kis arcüreg gyulladást. Akinek még nem volt, csak azt tudom mondani, örüljön. Nekem ez visszatérő probléma szinte minden évben előjön, valószínűleg annak is köze van, hozzá hogy pár éve egyik éjjel orron vágtam magam véletlenül a szoba ajtóval a sötétben és akkor eltört az orrom, ezt látom a fogászati röntgenen, így nem jól forrt össze a “rendszer”. Ez utóbbi nátha már nagyon megviselte az immunrendszerem, én meg nem jöttem el betegállományba, mert “kemény vagyok, bírom”, hát nem volt jó ötlet. A D-vitamint is idén kicsit elhanyagoltam, szóval ehhez most elég sok közöm volt.

Szórakozás

Vidéken élő legjobb barátnőmmel sikerült végre találkoznom, több mint egy éve nem láttuk egymást. A Big Ben teázóba mentünk, átbeszéltük az elmúlt időszakot. Tőle kaptam ajándékba egy alig használ Lancome AudaCity palettát, ami az ő szemét sajnos irritálta, így nekem adta. Sosem volt még ilyen luxus márkám, kíváncsian próbálgattam ebben a hónapban.

adudacity
A színek egy része nem is volt használva

A szórakozás februárban ezúttal sok-sok filmnézést jelentett a zenehallgatás mellett.

A Szirén c. sorozatot kezdtem el, elég szkeptikusan, de végül is egy erős közepes sorozatnak mondanám, lassan az első évad végére érek. A másik sorozat a Róma volt, ami újranéztem, mert már kétszer láttam korábban, ez így harmadszorra újranézve már más volt, főleg hogy amikor először néztem, egészen botrányosnak tartottam a sok meztelen jelenet miatt, de azóta jött a Trónok harca és az ingerküszöb annyival feljebb csúszott, hogy csak vakartam a fejem, hogy anno ezt miért tartottam “too much”-nak. Egyébként a díszletek és a sok-sok valós történelmi részlet miatt nekem nagyon tetszik, de szerintem, aki nem tanult latinul és a rómaiakról így pluszban, annak sok minden nem is esik le. A filmek közül a 12 katona volt még kiemelkedő, szeretem a háborús filmeket, így nekem ez egy jó film volt.

Koncert csak most, március elsején volt, végre eljutottam kiereszteni a gőzt, a szokásos Divided koncert a Dürer Kertben. Most hosszabb ideig nem fognak fellépni, mert készül az új album, amiről játszottak egy új dalt. Ha ilyen lesz a többi is,akkor nagyon jó  az irány.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Sokszor hallgattam Salvus-t ebben a hónapban. Őket láthattátok A  Dal elődöntőjében is. Korábban már a koncertjük egy részét láttam, igazán színvonalas magyar hard rock zenekar, akik magyarul énekelnek. Az Átszálló című számuk abszolut mintha nekem íródott volna (a kánonos rész végén meg, awww…). Lírai szám, nem álltok meg a növésben, ha meghallgatjátok. 😉

Mi vár márciusban?

  • végre jön egy három napos hosszú hétvége
  • Szépművészeti Múzeum-a román csarnokot végre meg szeretném nézni
  • jön az Inka arany kiállítás
  • színpadi főpróba a gálára (juj de izgulok!)
  • ha az idő is engedi, végre elő lehet venni a biciklit és tekerni egy jót

Nektek mivel telt az utolsó téli hónap? Voltak izgalmas élményeitek? Írjátok meg!

By: Szilvia

Tetszett a poszt? Kövesd a blog Facebook-oldalát, vagy a jobb alsó sarokban a “Követés” gombbal a WordPressen. A Bloglovin’-on, a és az Instagramon is megtaláltok és követhettek

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s