ajánló, lifestyle, mitől volt jó

Mitől volt jó 2019. március?

Kissé megkésve, de itt van az elmúlt hónap krónikája mindenestül. Kitavaszodott, nem unatkoztam ebben a szép tavaszi hónapban sem.

mitől volt jó 19-03.jpg

Szinte egy levegővel toltam végig a márciust, nem volt megállás. Sűrű hónapot zárok, nem eredménytelenül.

Koncerttől koncertig

Hogy kerek legyen a történet, kezdem ezzel. Hónap elején Divided koncerten voltam, ezt aki már rég óta ismer, jól tudja, ismerem a zenekar egyik tagját, és több ismerősömmel karöltve mentünk csápolni. Jó volt, bár elég fáradt voltam aznap.

Hónap végén szintén a Dürerben voltam koncerten, ezúttal a Salvus zenekar lemezbemutatóján. A Salvusnak és a Dividednek közös az egyik gitárosa, innen  a két banda ismeretsége. Meg a tavalyi Stagediving fesztiválról is, ott már egy fél koncerten voltam, csak nem tudtam végig maradni. A Salvust A Dal elődöntőjében ti is hallhattátok a Barát c. dalukkal. Nos, ez elég baráti szám, de az új albumuk elég súlyos lett, mind zeneileg, mind a dalok tartalmában.(Igen aktuális témát boncolgat a Mindenki ártatlan c. számuk is például.) Mivel a két zenekar ismeri egymást, igen szürrelális volt az élmény, hogy a Divided énekese konkrétan fél méterre csápolt előttem a tömegben. Meg beugrott énekelni is egy-két szám erejéig. Lendületes koncert volt, meg kell hagyni.

Ezt mind sikerült fotózni….sorry

A hónap elején a munka nagyon lekötött, a március 15-i iskolai műsort én szerveztem, sok munkával és próbával jár, de megérte, mert jól sikerült.

Ha nem ott próba, akkor itt

Az április közepén esedékes hastánc gála első színpadi próbájára is sor került, végre megismertük a helyet, ahol fel fogunk lépni. Azt hittem jobban fogok izgulni, de kifejezetten jól érzem magam a színpadon. A próba jól sikerült, bár fárasztó volt.

Közben gőzerővel folytak a szokásos esti próbák is, néha már nagyon nehéz volt elindulni este fél 7-kor, hogy 11 után essek haza.

A ruhakészítés is a finishbe ért, kész van majdnem teljesen az övem és a melltartóm, apróbb simítások azért kellenek.

A szoknyával volt sok lótás-futás, mert hónap vége felé derült csak ki, hogy milyen színű legyen, így aki varrta volna nekem, nem tudta már vállalni, így mást kellett megkérjek. Anyagot venni sem volt egyszerű, a fél várost bejártam a megfelelő szín után. Aztán kiderült, hogy még kell ruha, még egy szoknya, meg felső is. Végül a második szoknyát készen vettem, nagyon tetszik, a kék fodros anyaga. Igazi keleti hercegnőnek érzem magam benne.

A március 15-i hétvégét nagyon vártam, pihentem leginkább, az idő még nem volt az igazi, de már kopogtatott a tavasz.

Az első ilyen igazán tavaszi hétvégén kirúgtam az ajtót (na nem szó szerint) és megmásztam a Gellért-hegyet. Már rég terveztem, most meg is valósítottam. Még sosem mentem fel erről az oldalról. Kellemes tavaszi városi kirándulás volt. Sokan voltak, főleg külföldiek, már-már zsúfoltnak éreztem néha. Nem jártam be az egészet, hagytam a következő alkalomra is.

IMG_20190323_130250.jpg

Csak úgy világít a fejemen a fizikai fényvédő 🙂

Szinte minden időm a próbák és a ruhák körül forgott, így másra nagyon kevés időm jutott. A blogra is. A szokásos heti két posztot sem tudtam tartani, de elengedtem és nem görcsöltem ezen. Ha lemegy április közepén az előadás, akkor visszaáll minden  a szokásos kerékvágásba.

Moziban egyszer voltam, az Marvel kapitányt néztem meg, és várakozáson felüli volt, pedig nem sok jót gondoltam eddig az ilyen képregény adaptációkról.

Közben legjobb barátnőm kedvéért visszatértem a Tinderre, mert imádja nyomkodni helyettem poénból, de igazán semmi említésre méltó eredménnyel nem járt, csak ugyan azok a dolgok jönnek szembe, mint korábban is. A korábbi posztomat annyival egészíteném ki, hogy szombat este ne nyomogasd, hacsak nem egyéjszakás kalandra vágyókat akarsz összeszedni, mert ilyenkor csak ilyenek akadnak. Nem véletlen. Akikkel beszélgettem rövidebben, néha már-már olyan érzésem volt, hogy nem is valós emberek írnak, hanem egyfajta algoritmus. Nem csodálkoznék ezen sem… A fura és bizarr alakokból pedig simán kitelne egy újabb poszt. (Nyugi, nem lesz.)

Ezért várom nagyon várom az áprilist:

  • 5 hónap munka után színpadra kerül a hastánc műsor, nagyon várom
  • jön a tavaszi szünet és a Húsvét, lehet végre pihenni
  • végleg vége a rossz időnek (remélem)
  • jön a Templomosok sorozat 2. évada és a Trónok harca záróévad is

Nálatok mivel telt az első tavaszi hónap?

By:Szilvia

Tetszett a poszt? Kövesd a blog Facebook-oldalát, vagy a jobb alsó sarokban a “Követés” gombbal a WordPressen. A Bloglovin’-on, a és az Instagramon is megtaláltok és követhettek

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s