ajánló, lifestyle

Mitől volt jó 2019. május?

Száguldanak a hónapok és már vége is tavasznak. Ennél szebb időjárást is el tudtam volna képzelni, de szerencsére nem csak ebből áll az élet. Hogy mitől volt jó ez a hónap? A változásoktól. Bizony. Pedig a legtöbb ember pont ettől fél. Megmutatom, miért nem kell.

mvj 05-19

Egy végtelen folyamnak tűnik az elmúlt hónap annyi mindent éltem meg, jót is kevésbé jót is, de mindig mindennek van tanulsága.

Elöljáróban annyit, hogy ez a hónap nem a szórakozásról szólt, sokkal inkább a lelki épülésről és a korábban befektetett munka megtérüléséről. Ettől is lehet jó egy hónap. Bőven.

Május elsején nem voltam sehol, főleg úgy, hogy hét közepére esett ill. kerülgetett valami újfent. Sikerült egy szép arcüreg gyulladást begyűjtenem, amiből már kezdett elegem lenni. Az elmúlt fél évben sokszor volt ilyenem és egyértelműen a munkahelyre behurcolt betegségek miatt alakult így. (Ugye T. Szülő “kicsit taknyosan” behozza a gyereket=sárga gennyes orrváladék, bocsi és nem küldhetem haza a szabályok miatt). A tanulsága az volt, hogy ha érzem, hogy beteg vagyok el kell menni betegállományba. Nem lábon kihordani mindent. Egyúttal jobban kezdtem ismét figyelni, hogy mit tömök magamba.

Voltam fodrásznál és most kicsit megállítottam a hajnövesztést, mert elért egy olyan hosszt, amit soknak éreztem. Kicsit visszavágattam és nyár végéig ezt biztos tartom is.

Küzdöttem a DPD futárcéggel is, akik két hét után csak tudták kézbesíteni azt ez egy második csomagot is. Ennek az volt a tanulsága, hogy érdemes kulturáltan, de határozottan reklamálni, ha az jogos.

Kezdtem egyre fáradtabb lenni a hónap közepétől. Csak a hétvégi táncórák tartották fenn a motivációm.

A munkahelyemen nagy hullámok jöttek, megküzdöttem velük és nagyon sok fontos következtetéseket tudtam levonni. Szokták mondani, hogy ne azt nézd hogy mit mondanak neked az emberek, hanem azt, hogy hogyan bánnak veled. Ebbe a bánásmódba az is beletartozik, ahogyan kommunikálnak. Például vesznek-e annyiba, hogy kiálljanak eléd egy nehéz szituációban vagy sunyi módon fű alatt jönnek a téged (is) jelentősen érintő hírek. Már egy ideje nagyon tudatosan védem és húzom a határokat a munka és a magánélet között, mert igenis fontos ezt a kettőt jól elkülöníteni. Főleg az én munkámban. Nem inogtam meg, és alig egy-két nap alatt képes voltam újratervezni B verziót is, ha rosszul alakulnának a dolgok. Végül nem lett rá szükség, de büszke voltam, hogy nem estem kétségbe.

Nyeretem a Benton Cosmetics játékán egy új terméket kipróbálásra és egy újonnan indult koreai termékeket forgalmazó magyar webáruháztól is kaptam termékeket és ennek nagyon örülök. Ebből ti is profitálni fogtok, olvashattok új bejegyzéseket érdekes újdonságokról.

A hónap vége magánélet szempontjából érdekes fordulatot vett, de erről egyelőre nem mondok többet…. 🙂 Annyit csak, hogy a Tinderhez van köze. Muhaha!

A nyarat egyből egy lánybúcsúval kezdtem, a június meg ki tudja még mit hoz jelen állás szerint. Egy biztos, unalmas nem lesz. Ami várható:

  • hosszú hétvége
  • véget ér a tanév
  • hónap végén hastánc fesztiválra megyek nézőnek
  • végre valahára Powerwolf koncert
  • megnézem az Inka arany kiállítást is
  • szemvizsgálat (what?): egy speciális látásvizsgálatra megyek, a sok migrén az egyik fő oka ill. más is, nem az igazi a mostani szemüvegem, erről majd írok részletesebben is, mert szinte egy külön posztot érdemel
  • kezdődik a nyári szabadságolás-juhúú!

Mivel telt nálatok a május és mit tervezetek a nyárra?

By: Szilvia

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s