ajánló, lifestyle, mitől volt jó

Mitől volt jó 2019. július?

A legnyáribb hónap-lehetne, nekem nem volt az, nem csináltam semmi tipikus nyári dolgot, mégis más szempontból mégis látok benne jót.

FotoJet.jpg

A hónap elején elkezdődött a nyári szabadságom, amit vártam. Vége a korán kelésnek, a buszon zötyögésnek, megvalósíthatok egy csomó nyárra tervezett elképzelést-kb. ezek jártak a fejemben.

A hónap első hétvégéjén kolléganőm, jó barátnőm esküvőjén voltam vidéken. Ritkán járok esküvőre, remekül éreztem magam. Kolléganőim a benzinkúti pihenőben összefutottak és szelfiztek Hosszú Katinkával 😀 hogy én addig mit csináltam? A mosdóban voltam épp…haha.

Igen, ez én lennék South Park figuraként! Mindenkinek ilyen vicces ültetőkártyája volt 🙂

Aztán a hónap első két hete nem lett olyan, mint szokott lenni, nagymamám egyre betegebb, az ő ápolását családilag megosztjuk, ebben az időszakban sok hárult rám, nem volt könnyű. Vannak helyzetek az életben, amelyekre nem készítenek fel, nekünk kell megtalálni a megoldást, a viszonyulást az egészhez. Önismeret szempontjából ez volt az egyik legfontosabb dolog, amin átküzdöttem magam.

Nyaralást nem terveztem, mert a tandíjamra spórolok. Ebben a hónapban minden olyan dolog kimaradt, amit egyébként szoktam csinálni, táncolni is keveset tudtam járni, mert folyton esett. Valahányszor el akartam indulni, ki sem tudtam lépni a házból. A strandolás is hasonló körülmények miatt esett kútba.

Valahogy a blogra sem volt annyi kedvem írni, de fotózni viszont sikerült, ezek eredményét majd látni fogjátok remélem a későbbiekben a posztokban. Tudom, hogy a képeim minősége még mindig nem az igazi, az én szememben semmiképp és az Instával is küzdök, mert probléma megoldó agyam van, az ide-oda rakosgatással hogy mi hogy nézzen ki, mindig meggyűlik a bajom… Már nagyon érik egy Pikrea tanfolyam. 😀

A hónap második felében nekiestem ismét a táplálkozási szokásaim felülvizsgálatának. Hosszabb ideje a szénhidrát nagyon beférkőzött az életembe és tavaszhoz képest visszacsúszott pár kiló és ezt mindenképpen meg akartam állítani ill. összességében egyszer és mindenkorra ledobni a felesleget. Így jutottam el Szafi receptjeihez, lisztjeihez, ill. kutattam a cukormentes termékek után. Azt hiszem jól haladok, tegnap eljutottam oda, hogy elcsábultam egy vaníliás pudingra és csak néztem, nem esett jól. Azt tudtam mondani, hogy erre semmi szükségem. Remélem ezt tartani is fogom tudni. Kitaláltam egy heti menüt, ha visszamegyek dolgozni, mit kövessek. Mivel reggel negyed hatkor már reggeliznem kell, 9 körül újra éhes vagyok, így a “második reggel” (mint egy Hobbit) kell hogy valami jó legyen megint, ne valami édes pékáru. Ezen dolgoztam, keresgéltem recepteket, ötleteket. És fagyi imádóként letettem a fagyit. Nem hiányzik.

Az elsőre tökéletes alacsony szénhidrát tartalmú palacsinta 🙂

A vércukrom stabilizálása összességében jót tett a lelkemnek is. Nincsenek akkora ingadozások, csökkent a fáradtságom is.

Az Inka Arany kiállítást elnapoltam kicsit, főleg úgy hogy meghosszabbították.

A szokásos nyári selejtezésnek is nekimentem, egészen kevés volt az a holmi, ami tényleg kukába ment, amit lehetett újrahasznosítottam pl. régi ruhák még jók apunak ha kocsit mos törölgetni vagy a kertbe törlőrongynak. Amit lehetett elajándékoztam, mert úgyis kicsi rám, mire lefogyok lehet tönkre is megy.

A fogszabályzós doktor néni most először mondta a felső fogsoromra, hogy lassan látszik a dolog vége! Nem mertem megkérdezni mikor lesz, de ez már biztató jel. Még legalább egy fél év szerintem. Az alsó is már egy éve van fenn, hihetetlen! Alakulnak a dolgok. Még sosem volt ilyen egyenes a fogsorom! Lassan mutatok már egy vigyori fotót is…

Hónap végén véglegesült a főiskolai szakirányú továbbképzésem, felvettek autizmus szakra, elkezdtem a beiratkozási procedúrát. Megvan az órarend, látom az első félév tárgyait, szóval izgalmas. Ez a lépés, amit egy évvel ezelőtt indítottam el, alapjaiban fogja megváltoztatni szeptembertől az életemet, a munkámat. Maga az ősz és az következő egy év is sűrű lesz. Elkezdődik a tanév egy hónap múlva, az osztályom nyolcadikos lesz, ballagni fogunk és pedig mellette tanulok, lesz olyan hónap hogy a 4 hétvégéből hármat az iskolában töltök. A szabadidőmre is így jelentősen kihat, hoz magával egy csomó változást.

Rá kellett jöjjek, hogy igazából utálom a júliust. Hosszú és mindig csak várom hogy vége legyen, ahogy most is.. Nekem nem tesz jót ha sokat itthon vagyok-helló önismeret megint.

A magánéletet a végére hagytam. Ne reménykedjetek, szaftos részletek nem lesznek. Inkább tanulságok. Önismeret szempontjából a legfontosabb rész. Azt hiszem ez volt az a terület, amire ha vissza nézek, hosszú idő után jól kezeltem. Felismertem többször is végre olyan helyzeteket vagy viselkedésmintákat vagy összefüggéseket, amelyeket korábban nem vagy csak elodáztam, túl sokáig húztam. Végre sikerült jól reagálnom, úgy odaállni vagy válaszolni, hogy az az én érdekeimet szolgálja. Hogy ne legyek senki bábja, senki lelki szemetesládája, játékszere. Nagyon büszke voltam magamra. Tanultam a korábbi hibáimból és kamatoztatni tudtam azt a tudást, amit innen-onnan könyvekből, szakértőktől összegyűjtöttem. Igen, kicsit tankönyvvel a hónom alatt álltam neki az ismerkedésnek, de ez megóvott attól, hogy hitegessem magam vagy méltatlan helyzetbe kerüljek. Nagyon fontosnak tartom, hogy a képességeinket, ismereteinket a párkapcsolatok terén is szélesítsük, ismerjük meg magunkat annyira, hogy az igényeink alapján jól tudjunk dönteni. Hogy ne higgyünk félígéreteknek, különbözőképpen értelmezhető jeleknek.

A legfontosabb lecke ezen a téren a kölcsönösség, az arányosság fontosságának felismerése volt-már az ismerkedés kezdeti szakaszában.

Nos, nálam ez a hónap így telt, nem volt buli, koncert semmi ilyen extra dolog, mégis az időm nagy részét hasznosan töltöttem, terveztem, rendezkedtem, rakosgatom a jövőm köveit, hogy legyen min lépdelni a későbbiekben is.

Augusztusról már biztos nem lesz ilyen unalmas a beszámolóm:

  • megyek ismerősömhöz látogatóba vidékre
  • múzeumlátogatást és kiállításokat be szeretném pótolni
  • az idei Ország Torta cukormentes változata a Kicsi gesztenye lett, és én imádom a gesztenyét, szóval mindenképp meg kell kóstoljam
  • baráti összejövetelek is várnak
  • megyek beiratkozni a főiskolára
  • egy napos kiruccanást is tervezek (ha összejön, Instán mutatom majd)
  • több zenekarnak is megjelenik új albuma, ezeket is várom már

Nektek hogy telt a júliusi hónap?

By:Szilvia

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s