ajánló, lifestyle, mitől volt jó

Mitől volt jó 2019. augusztus?

Újabb hónap, újabb tanulságok. Vége van a nyárnak, új időszak kezdődik az életemben, sok-sok újdonsággal, most viszont elmesélem mitől volt jó ez a hónap.

mvj 19-08

Ebben a hónapban mintha kicsit elvesztettem volna az időérzékemet, néha lassan néha rendkívül gyorsan teltek a napok.

A hónap eleje egy rövidebb utazással kezdődött. Szobra, volt kolléganőmhöz mentem. Hozzá évek óta visszajárok így nyáron. Néha egy évig sem találkozunk. Hol többen, hol kevesebben vagyunk, most épp nagyon szűk körben, de találkoztam másik régi ismerőssel is és még valakivel, de az majd egy másik történet.

Az idő remek volt, kirándultunk, ücsörögtünk a Duna parton, átruccantunk Zebegénybe-imádtam. A Dunakanyar mindig gyönyörű, a társaság remek, így semmi panaszom nem lehetett erre a hétvégére.

Végre eljutottam strandra is legjobb barátnőmmel. Most nem volt kedvem úszni, csak áztattam magam a Palatinus Strand termál vizében és aww, nagyon jót tett a derekamnak, amit rendszeresen elfekszem. (mint egy vénasszony) XD

Kényeztettem magam ebben a hónapban. Ismét meglátogattam a fodrászom és voltam fogkő letávolításon és sópolírozáson (ez utóbbit nagyon tudom ajánlani, mert a kisebb elszíneződéseket eltávolítja, mini fogfehérítésnek is elmegy, a fogszabályzó miatt pedig nagyon jól jött egy ilyen extra tisztítás). Ez a két szolgáltatás nem volt olcsó, de úgy vagyok vele, hogy megéri minőségi szakemberhez menni, aki le tudja jól vágni a hajad, látszik, hogy ért hozzá, megbeszéli veled a lehetőségeket. A fogászattal is ugyan így vagyok, kell magadba fektetni, mert megéri.

Augusztus 20-án nem voltam sehol, mert másnap kezdtem az óvodai ügyeletet, ami korán keléssel járt és sok figyelmet igényelt, így inkább arra készültem. Az ország tortáját megkóstoltam, a Boldogasszony csipkéje málnás, de az én ízlésemnek túl édes, elveszik benne a savanykás málna. Egynek elment, de nem vágyom belőle újabb és újabb szeletekre.

Újabb fogászat következett, a fogszabályozásom újabb lépcsőfokhoz érkezett, a felső fogsort elkezdte a doktornő behúzni középre, mert jelenleg el van csúszva balra az egész sor.Konkrétan a egy egész fognyi hellyel. Ennek az az oka, hogy csak így tudták sorba állítani egyáltalán a fogakat. A középre húzásnak viszont átmenetei mellékhatása, hogy lett egy nagyobb hézag a két felső metszőfogam között, mint Madonnának. Eléggé fájt is néhány napig, mert nagy erővel és nagy távolságra indították el a fogat. Majdnem olyan volt, mint amikorelőször feltették. Ez pedig még így fog menni kb. három hetente, amíg be nem kerül középre minden.

A hónap vége már ezerrel a tanévkezdésé volt, értekezletek, a termem rendezése, osztályozó vizsgáztatás stb. Sok változás is történt, amelyekre nem lehet előre felkészülni.

Tegnap beiratkoztam…Ja nem, beiratkoztam volna az autizmus szakirányra. Hosszú tájékoztató után, sorállás. Én ügyes itthon felejtettem az oklevelem, ennek hiányában még a papírt sem tudtam beadni…ehh. Mindig nagyon precíz vagyok, de most figyelmetlen voltam. Tanulópénz. Majd jövő héten mehetek még egyszer intézni a dolgot. Viszont elkezdtem megismerkedni a csoporttársaimmal, kolléganőkkel, így végül is pozitív volt az a nap is.

A Tinderes ismeretségem …még Szobon összefutottam vele, aztán csináltam egy nagy hülyeséget… Végül úgy néz ki jóra fordulnak a dolgok. Még előző hónapban írtam erről egy posztot, de végül túl elhamarkodottnak ítéltem, így töröltem. Majd ha jobban leülepszik, valamilyen formában visszateszem, mert voltak benne hasznos tapasztalatok, amelyeket veletek is szívesen megosztok.

Ígéretes sorozatot kezdtem nézni a HBOGo-n, Időbevándorlók a címe, kíváncsian várom a folytatást.

Hála a 21. századi videómegosztási lehetőségeknek, láttam egy számomra nagyon különleges koncertfelvételt, amelyre esélyem nem volt eljutni és ilyen nem is lesz valószínűleg soha többet. Kedvenc zenekarom (Iced Earth) és egy másik ismert metál zenekar énekese évekkel ezelőtt indított egy saját zenei projektet, Demons&Wizards néven. Két albumot adtak ki, de sosem koncerteztek. Most viszont egy nyári-őszi turné erejéig megszervezték az elképzelhetetlent. A csúcs egyértelműen a németországi Wacken fesztiválos fellépés volt (a világ legnagyobb metál fesztiválja, ahová egyszer el kell jussak). Ennek a koncertnek a videója teljes egészében felkerült a Magenta Musik 360-ra, és nagyon jó volt megnézni. A Wackenről csak annyit, hogy idén volt 30 éves a fesztivál és a jegyárusítás kezdete után egyből (kb. 1 perc alatt) elfogyott mind a 75 ezer bérlet. Khmm.

Jön az ősz, ez az én időszakom, kezdődik az iskola, sok tanulás és munka vár, de nem bánom. Ez egy nagyon jó befektetés a jövőmbe.

Ide szoktam írni, hogy mit tervezek a következő hónapra. Nos, túlélni első körben. Tele már most a naptáram. Ez egy próba lesz, hogy hogyan tudom hatékonyan beosztani az időmet. Iskola-munka-napi teendők-mozgás-főzés-blogolás stb. Remélem azért egy őszi kirándulás bele fog férni.

Hogyan telt nálatok az utolsó nyári hónap? Mit terveztek szeptemberre?

By: Szilvia

Tetszett a poszt? Kövesd a blog Facebook-oldalát, vagy a jobb alsó sarokban a “Követés” gombbal a WordPressen. A Bloglovin’-on, a és az Instagramon is megtaláltok és követhettek

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s