ajánló

Nivea nyugtató arctisztító olaj teszt

Figyelem! A termék a poszt megjelenése óta sajnos megszűnt. Ajánlom figyelmetekbe a blogon található, további arctisztító olajokról szóló posztjaimat:

The Skin House Natural Green Tea Cleansing Oil+green tea olajos lemosó teszt

2NDesign First Cleansing Oil Pure&Fresh-szuper koreai arctisztító olaj teszt

Kosé Softymo Speedy olajos lemosó teszt

Kosé Softymo Deep Cleansing Oil-olajos arctisztító Japánból

The Saem Natural Condition Cleansing Oil Moisture teszt

Ezt is megértük, az olyan nagy márkának, mint a Nivea is lett saját arctisztító olaja! Mindenképp ki szerettem volna próbálni, így Glamour-napokon a féláras kuponnal elhoztam. Milyen jól tettem!


Vegyes érzésekkel indultam neki a tesztelésnek, mert tudom, hogy ha egy nyugati márka a koreaiak nyomán halad, hajlamos itt-ott trükközni, kispórolni ezt-azt. Azt is tudom, hogy arctisztító olajat annyira nagyon elrontani nem lehet.A Nivea egyből háromféle olajjal rukkolt elő, ebből egyértelműen az lila színű érzékeny bőrre valót választottam, mert ez illatanyag mentes, szemben a másik kettővel.

Mit ez?

Arctisztító olaj érzékeny bőrre, szőlőmag olajjal. Tisztít, eltávolítja a sminket.A gyakorlatban nekem még mindig a koreai 2NDesign olaja az etalon, utána a japán Kosé deep terméke, a többi erős közepes. Ez a sokban hasonlít a Kose híres rózsaszín flakonos mindenmentes olajához, sőt jobb nála (tudom, mert azt már próbáltam).

img_20191009_175015.jpg

Az olaj nagyon könnyű állagú, amit zsíros bőrrel fölöttébb élvezek, a bőrön könnyű eloszlatni, nem nehéz érzetű. Vízzel érintkezve ez is, mint minden ilyen lemosó olaj fehér tejes anyaggá alakul át. Az átalakulás nagyon gyors (ebben nagy eltérések lehetnek egyes termékek között), vízzel pedig könnyen le lehet mosni az olaj nagy részét. Ha száraz a bőrötök, akkor szinte el is lehet hagyni a második lépést (ezt egyedül a 2dnesign-nál tudtam eddig elmondani). A habzó lemosóval teljesen el lehet távolítani.A sminket hatékonyan leszedi az arcomról a fényvédővel együtt. A szememre sosem kenek olajat, így arról nem tudok nyilatkozni.Semmi rosszat nem mondhatok erről a termékről, teszi a dolgát, gyorsan tisztít, kíméletes. Nem okozott pattanásokat, mitesszereket és nem is irritált. A könnyű állaga nagyon bejön, az is hogy illatmentes.A flakon átlátszó, halvány lila színű, a pumpával nagyon jó lehet adagolni a szükséges mennyiséget. A kupakot elforgatva vissza lehet zárni, szemben sok koreai termékkel, amelyeken csak egy biztonsági pöcök szokott lenni.

Az összetételére sem lehet panasz: ásványi olaj (igen a Kose speedy olajában is ez van és nem rohad le tőle az arcotok, nyugi), ami említést érdemel az az isopropyl palmitate, aminek elég magas a komedogén indexe, de korábbi lemosó olajaimban is volt és mivel ezt lemosom még habzóval alaposan, nem okozott gondot. Ezt akkor kell figyelembe venni, ha nem használtok második lépést. A végén áll a szőlőmag olaj és némi E-vitamin. Ennyi. Nagyon rövid és tömör a lista. Megmondom őszintén nem értem a krémmániás három csillagot (túl híg, szemsminket elkeni-olajjal sosem mosunk les szemsminket!-szerintem), pedig a másik két olajra elég sok pozitív vélemény jött. Megmondom őszintén már nem tartom annyira mérvadónak a Krémmániát, mert boldog boldogtalan használja, mindenféle különösebb tudás nélkül a tudatos bőrápolás terén, aztán odaböfög valamit, közben csak nem tudja helyesen használni (bocsi az offért, de ez már bennem volt egy ideje).

Nekem ötcsillagos a termék, több okból is: egyrészt nagyon jó az ár érték aránya, szuper olcsó, még teljes áron is csak 2299 Ft, ami még alulról sem súrolja a koreai olajokat, amelyekből a legolcsóbbak is 3000 Ft-nál kezdődnek, de az igazán jók inkább 4000 Ft felett. A másik fő ok, amiért szeretem, hogy bármikor bárhol be lehet szinte szerezni, mert Dm, Rossmann stb. bárhol útba esik, nem kell rá heteket várni, csak bemegyek és lekapom a polcról. A Nivea termékeket a drogériák gyakran akciózzák vagy a kuponos napokon féláron adják, így még ennél is olcsóbban hozzá lehet jutni.

Megmondom őszintén nagyon örülök, hogy nem kell koreából rendelgetnem, figyelni a flakont, hogy mikor kell a következőt rendelni, nehogy elfogyjon. Szóval nálam telitalálat, zsíros és érzékeny bőrre is érdemes tenni vele egy próbát. Még egy kis off: eredetileg csak azért kezdtem koreai kozmetikumokat használni, mert nem volt a drogériában megfelelő, így kénytelen voltam messziről rendelni. Ha valami elérhető és van olyan jó, mint egy távol-keleti, akkor nem fogom terhelni a környezetemet azzal, hogy a világ végéről reptetem ide.

A flakonban 150 ml van, ez megfelel egy átlagos koreai terméknek. A flakon PET műanyag, amit kimosva nyugodtan dobhattok a szelektív gyűjtőbe.

Azt kell hogy mondjam, ebben az esetben jól sikerült a Nivea terméktranszfer, simán van olaj jó ez a termék, mint a koreaiak, sőt van olyan olaj, aminél nyugodtam mondhatom, hogy jobb. Nekem az híres Kose speedy például nagy csalódás volt a brutál sűrű állagával, amitől még lemosás után is nehéz érzetű volt a bőröm.

Egy hónap alatt kb. a flakon harmada fogyott el, így nagyjából 3 hónapra lesz elég az egész flakon.Ajánlom figyelmetekbe, nekem állandó darabbá vált a rutinomban, koreai olajat max.kíváncsiságból fogok venni ,de meg kell mondjam illatmentes darabot még náluk is nehéz találni.

Kipróbálnátok a Nivea új arctisztító olaját?

By: Szilvia

Tetszett a poszt? Kövesd a blog Facebook-oldalát, vagy a jobb alsó sarokban a “Követés” gombbal a WordPressen. A Bloglovin’-on, a és az Instagramon is megtaláltok és követhettek