ajánló

Balea Feel Well lábápoló tejkrém zöld agyaggal és rizstejjel

Nem mindennapi lábápolókkal rukkolt elő a Balea a matcha teás-agyagos sorozatával, amelyből lábvajat előszeretettel használom már egy ideje, nagyon-nagyon szeretem és év elején a Balea-haulban írtam rőla. Most viszont a lotion került sorra, nyáron végén, kora ősszel ezt kentem, kíváncsi voltam, hol van tudásban a lábvajhoz képest.

A lábápoló krém saját márkás termékhez mérten igen vonzó csomagolást kapott, a Balea jó ideje erre is nagyon figyel, sőt néha a külsőre jobban..

Hengeres, pumpás zöld-áttetsző flakon, nagyon kézre áll, a kupak visszazárható elfordítással, ami nem rendszeres használat esetén hígabb krémeknél nagy előny.

Ígéretei szerint:ellazítja a fáradt lábakat, vitalizál a menta illatával, bársonyosan puha bőrt biztosít.

A krém jól láthatóan zöldes színű, amit azért nemcsak a zöld agyag ad, hanem némi zöld színezék is.

A pumpával jól adagolható, hígabb, de nem szétfolyó, friss, zöld teás illatú tejkrémet kapunk. A krémet könnyű ledolgozni, nincs sok dolog vele, pár mozdulat és fel is szívódik. Nem ragad, kicsi selymes réteget hagy az agyagnak köszönhetően.

Nekem lábanként kb. 2 pumpálás kellett, mivel híg, elég sok elment így. A könnyű állag miatt szandálokhoz is jó volt használni, mert nem hagyott réteget. A zoknis időszakkal kezdtem kicsit kevésnek érezni, reggelre néha száraznak érzetem a bőröm, húzódott. Nekem amúgy is hajlamos kiszáradni a bőröm a talpamon, sarkamon, a táncórák is hozzátesznek ehhez, így minden nap kenem.

Ez a krém inkább nyárra való, de ha nincs különösebben száraz bőrötök vagy nem szeretitek a nehéz, zsíros krémeket, akkor jó választás. A friss illata is inkább nyárias termékké teszi, de minden estere ez sem egy nagyon erős illatú termék, egy teafa olajos lábápolóhoz képest mennyei az illata szerintem.

Az összetétele: víz, glycerin, napraforgó olaj a gerince, az illite takarja a zöld agyagot, ami a lista közepén áll, így tényleg van benne elég, ami főleg a nedvesség felszívását hivatott ellátni, így amolyan izzadáscsökkentő szerepű itt. A montmorillonite is agyag, ugyan ilyen funkcióval. Említést érdemel a zöld tea kivonat , némi tejpor (ez lenne a rizstej egyik eleme?) és minimális rizs kivonat, ill. mesterséges illatanyag található benne. Paraben mentes. Nem vegán a tejpor miatt.

A 145 ml elég nagy mennyiség, tekintve, hogy sok tubusos lábkrém alig 100 ml szokott lenni. Azt ígéretét betartja, a puhít, kellemes az illata. Nem ígéri, hogy a száraz bőrt rendbe teszi, arra ott van a lábvaj. Nem rossz, nem rossz, de maradok a lábvajnál. Nektek akkor ajánlom, ha a könnyebb állagokat részesítitek előnyben, ha nem szeretitek a ragacsos lábápolókat.

Az ára igazán megfizethető, 799 Ft-ért kapható a Dm-ben.

Másik kedvenc lábápolóm az Yves Rocher levendulás tápláló lábkrém, ha valami klasszikusabb illatú és állagú termékre vágytok.

Milyen állagú lábápolókat szeretettek használni?

By:Szilvia