ajánló, korea

Peripera Lip&eye remover tapasztalatok

IMG_20191020_163510.jpg

Tudjátok, szeretek újabb és újabb koreai szemfesték lemosókkal kísérletezni, a drogériákban nem igazán találok megfelelőt. A Peripera márka sminktermékeivel nagyon elégedett vagyok, így kíváncsi voltam, mennyire hatékony a szemfesték lemosójuk.

A szemfesték lemosókkal szemben néhány alapvető elvárást támasztok: minél kevesebb illatanyag legyen benne, ideális esetben semennyi. Mentes legyen dentat.alcoholtól és paraben tartósítószerektől is. Ne hagyjon olajos érzetet használat után és természetesen kíméletesen távolítsa el a szememről a sminket.

Peripera Lip&eye remover

IMG_20191020_163452.jpg

Ígérete szerint hatékonyan távolítja el még a tartós szemfestéket is, ill. az ajaksminket, hidratálja a bőrt.

Kicsit trükkös termék két szempontból is. Először is ez egy kétfázisú lemosó, ami az opálos színe alapján elsőre nem látszik egyértelműen. Az ilyen lemosóknál az olajos réteget gyakran megszínezik egy kicsit, hogy jobban látszódjon, de ennél csak közelről látható a két réteg. Így fontos, hogy mint minden ilyet össze kell rázni. Felrázás után fehér, vizes termék lesz belőle.

Állagra nagyon híg, vizes lemosó, a vatta emiatt gyorsan be is issza. A második trükkje, hogy a használati utasítás szerint először 10-15 mp-re rá kell helyezni a szemre a vattát és gyengéden nyomni, hogy feloldja a festéket. Ezt már más terméknél is olvastam és ha nem felejtem el, akkor be is tartom, de még mindig a berögzült önt-töröl-önt-töröl módszert használom. A tanács egyébként jó, mert valóban megkönnyíti az előáztatás az eltávolítást. Csak legyen türelme az embernek kivárni…Nekem nincs, bevallom.

IMG_20191020_163525.jpg

A tisztító hatékonysága megfelelő, alapvetően könnyen leszed mindent, nem kell erőlködni vele, nem maszatolja el, amit már feloldott. Mivel híg, és gyorsan eltűnik a vattában, kicsit több terméket igényel a lemosás. Nem túlzottan olajos érzetű, de azért van neki egy kicsi. A harmadik trükk itt jön, mert azt írja a csomagolás, hogy használat után öblítsem le hideg vízzel vagy arctisztító habbal. Tehát nem ígéri, hogy használat után ne lenne még valami a bőrön. Ezt érdemes észben tartani. Saját tapasztalat, hogy gyakorlatilag minden ilyen kétfázisú lemosó után még érdemes vízzel is átmenni a szem környéken. Nekem kell ez a lépés, nem szeretem az olajos érzés legapróbb érzetét sem. Micellás víz is lehet, lemosó habot túlzásnak érzem, de mondjuk egy nagyon erős esti smink után lehet létjogosultsága.

Vízálló spirált nem használok, de tartós szemhéj festékeket és tust igen, ezekkel pedig megbirkózik.

A termék tehát színtelen, szagtalan, nincs illatosítva, amit nagyon szeretek. Nem is irritálja a szemem, igazán kíméletes. Nem szárít, nincs húzódó érzés. A hidratálást nem igazán tudom értelmezni, ha még le kell ugye mosni a használat után, hiszen így ezt is lemosom. Meg nem a szemfesték lemosótól várjuk ugye a hidratálást.

A lemosó egyszerű fehéres hengerben érkezik, a koreaiak szeretik ezt a csomagolást, ez Etude House is ezt használja, csak színesben. Egyszerű halványkék csavaros kupakkal záródik, ami biztonsági záras, le kell nyomni és csak utána lehet tekerni, így nagyon utazóbarát, biztosan nem fog kifolyni. Egy egyszerű műanyag csík zárja le a kupakot és a szokásos alufólia kupak alatt. Külső fólia vagy doboz nincs hozzá. Hurrá, kevesebb szemét!

A flakon 100 ml-es, kisebb fajta. Nincs belőle nagyobb változat. A mennyiség elég hosszú időre, nem kell vele eláztatni a vattát, hogy leszedje a sminket.

Összességében jó lemosó, bár nekem az Etude House nagyon hasonló lemosója még mindig jobban bejön, mert még ennyi olajosság sincs utána. Ajánlom kipróbálásra, ha érzékeny a szemetek, nem szeretitek az illatanyagokat.

Az összetétele (kicsit nyomozni kellett utána, de a hivatalos oldalon fent van): víz, szilikonok, avokádó olaj, aloe vera, hyaluron sav és proplylen gylcol és testvérei alkotják a lemosó anyagokat. Nincs túlbonyolítva, csak az van benne, ami éppen kell egy ilyen termékébe.

Az ára alapvetően kedvező, de drágábbak a koreai lemosók, mint a nyugati társaik, főleg ha levetítjük egy ml-re. Nagyjából mindegyik olyan 2000 Ft-tól indul/100 ml. Ez is ebbe tartozik, 1800-2200 Ft között mozog: (jolse-n nincs).

Ebay-Peripera lip&eye remover

Milyen szemfesték lemosót használtok? Ezt kipróbálnátok?

By:Szilvia

További szemfesték lemosó tesztek a blogon:

Etude House Lip&Eye Remover teszt

Thefaceshop Mango Seed lip&eyemakeup remover-koreai szemfesték lemosó teszt

Skinfood Milk Shake Point Eyemakeup Remover-kedvenc szemfesték lemosóm Koreából