ajánló

Szépségápolás világjárvány idején?

Az adatokból világosan látszik, hogy a mostanihoz hasonló, sosem látott helyzetben bizonyos témáktól elfordulnak az emberek, más lesz a prioritás. Ennek ellenére úgy gondolom, lehet és érdemes hasznos tanácsokkal, ötletekkel szolgálni, nehéz időkben is.

bath-1160828_1280

Az alap személyes higiéniáról nem szabad lemondani ilyenkor sem. Sokan otthonra szorulunk, így előfordulhat, hogy több időnk jut szépségápolásra, magunkkal foglalkozni, de az is, hogy ellustulunk, mert nem mozdulunk ki. A járvány miatt pedig több időt fordítunk az olyan tevékenységekre mint a kézmosás, tisztálkodás.

Szerintem ezek lehetnek fontosak vagy éppen kerülendők (szubjektív lista) a jelenlegi helyzetben:

  • Amit kerülj: drogériák tesztereit feltétlenül, mert ki tudja ki és hogyan nyúlt bele. Ez vonatkozik sminkre, krémre, bármire. Még a parfümös üvegre is. Alapjáraton ne nagyon tervezz drogéria túrákat, csak a legszükségesebbekre hagyatkozz.
  • Nem most sminkeltess, még ha tudod, hogy a sminkes mindent megtesz egyébként a higiéniáért.
  • Ha nem muszáj, fodrászhoz se most induljatok, ha lehet ezt is érdemes halasztani. A műkörmösnél is elég közel ültök és kerültök egymáshoz, így ha ezt sem létszükséglet, offolható. A kozmetikus is ilyen hely alapvetően.
  • Akinek van jól bevált arcápolási rutinja, talán ezt a legkönnyebb folytatni. Az arctisztításra még nagyobb hangsúlyt fektetve, pl.:gyakoribb törülköző csere, nagyon tiszta kéz stb.
  • Érdemes lehet gyakrabban hajat mosni, hogy lemosd a lehetséges kórokozókat. Fogd össze a hajad ha kimész, így elkerülheted, hogy a tincsek igazgatásával az arcodhoz érj fölöslegesen.
  • Érdemes lehet megfontolni a rövidebbre hagyott körmöket is, hogy kevesebb kosz tudjon alá beszorulni.
  • Mivel sokat leszünk itthon (már aki, tudom nem teheti meg mindenki, hogy otthon üljön és előttük emelem a kalapom), az általános közérzetünket javítja, ha törődünk továbbra is magunkkal és nem ülünk zsíros hajjal, lepattogzott körömlakkal a kanapén home office címszóval. A lelkünknek is jót tesz, ha törődünk magunkkal nehéz időkben is legyen az egy illatos fürdő, testápoló, egy frissítő bőrradírozás, hajpakolás, arcmaszk. Ezek segítenek a stressz oldásában is. Természetesen a higiénia és a tisztaság az első, így ha továbbra is kijársz és mondjuk sminkelsz, tisztítsd az ecseteket, szivacsokat gyakrabban, alaposabban. A táskádban hurcolt neszesszer tartalmára ez duplán vonatkozik, mert elhagyja veled a házat. Hazaérkezve ne halogasd sokáig a smink eltávolítását, ha volt rajtad.
  • A fényvédőzésről természetesen most sem szabad lemondani, ha a sminkről le is mondasz, erről a bőröd védelme érdekében ne!
  • A gyakori kézmosástól a kezünk könnyebben kiszárad, így a kézkrémeknek most jött el az idejük igazán. Ezt sem kell túltolni, mivel gyakran lemosod, kb. bármilyen jó lehet, csak akkor kajtass spéci darab után, ha komoly bőrproblémád van, mint pl. ekcéma, allergia. A gyógyszertárat kerüld el, ha lehet, ne ott akarj most venni ilyesmit. Akkor még mindig jobb az on-line rendelés, de ezzel kicsit felemás viszonyban vagyok. Ha nem rendel senki semmit, a cégek tönkre mennek, de a futár rengeteg emberrel kerül kapcsolatba, így ez engem óvatosságra és tudatosságra int. Nem kezdtem veszett netes rendelgetésbe, pedig sok ajánlat jön, sok helyen ingyenesen ki is hozzák.
  • Ha szemüveget viselsz, mindenképp mosd le ha hazaértél. Alapjáraton is naponta 1x illene megtisztítani. Az optikusom ajánlása szerint semleges mosószerrel (pl.:folyékony szappan), kézmeleg folyóvízben tisztítsd. Puha kendővel töröld szárazra. Az alkoholos kendőket javaslata szerint jobb kerülni, mert károsíthatják a lencsék felületét vagy akár a keretet is. Én is mosom napi szinten a szemüvegem és semmi baja tőle.

Ami jó ha van otthon készleten: (nem, ne rohanj a boltba, ha nincs esetleg)

vattapamacs, sampon, kézkrém, fogkrém, szájvíz, betét/tampon, tisztasági betét, nedves törlő, tusfürdő/szappan, papírzsepi, dezodor. Ezzel az alap higiéniát meg lehet oldani.

Bár nem vagyok a legnagyobb rajongója a mosható betétnek/intim kehelynek, ha van otthon, ezzel is megspórolsz egy fölösleges kört  a drogériába.

Aki sokat rendel koreai holmit, biztos van otthon egy kisebb-nagyobb minta készlete is, ezeket is el lehet tenni végszükség esetére, ha valami kifogyna, lesz mihez nyúlni.

Saját részemről még annyit teszek, hogy minden újonnan vásárolt terméket, amit csak lehet lemosok (a flakont, a tubust), ill. aki hozzám hasonlóan sokat sminkelt az elmúlt két-három hétben, az összes sminkcuccomat át fogom takarítani, hogy ne maradjon rajtuk semmi szennyeződés.

A krémmániás adás-vételeket is függesszétek fel, ahogy Wishes a legutóbbi videójában is kérte, ne találkozzatok és ne is járkáljatok postára fölöslegesen.

Tudom, lehet némelyik tipp elrugaszkodott lehet, mivel asztmás vagyok, nagyon igyekszem vigyázni, hogy ne találkozzak koronás ellenségünkkel sehogyan.

Vigyázzatok magatokra, családtagjaitokra! A következő időkben próbálok olyan jellegű posztokat  írni, amelyek hasznosak lehetnek vagy éppen kikapcsolnak, ha már sok volt a vírusinfós áradatból.

Nyitókép: pixabay.com

Ti hogyan viszonyultok a szépségápoláshoz ezekben a szokatlan és nehéz napokban? Vannak mások számára is hasznos ötleteitek? Osszátok meg egymással!

By: Szilvia

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s